Usein kysyttyä

Askarruttaako mieltä? Vilkaise alta usein kysytyt kysymykset. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ole meihin yhteydessä!

Miten kauratuotteiden valmistuksesta kertyvä sivuvirta käytetään?

Tuotannon sivuvirrat hyödynnetään monella tavalla. Osa voidaan käyttää eläinten ravinnoksi, osa biokaasun valmistukseen. Biokaasuvalmistuksen sivuvirrasta tehdään vielä lannoitetta.

Sopivatko Aito-tuotteet kaikenikäisille?

Tuotteet soveltuvat yli 1-vuotiaiden ruokavalioon.

Miten Aito-tuotteet soveltuvat vegaaniseen ruokavalioon?

Kaikki Aito-tuotteet on valmistettu maailman paraslaatuisimmasta kaurasta, mitään eläinperäistä lisäämättä. Siksi ne sopivatkin täydellisesti vegaaniseen ruokavalioon.

Voiko keliaakikko käyttää Aito-tuotteita?

Suuri osa Aito-tuotteista, kuten kaikki Aito-kauravälipalat, Aito Kauraruoka -ruoanvalmistustuotteet, Aito Kaura Vaniljakastike, Aito Kauravispi, Aito Kaurajuoma ja Aito Kaurajuoma Barista ovat gluteenittomia, eli ne sopivat hyvin myös keliaakikoille. Tarkista tuotteen gluteenittomuus aina pakkauksen gluteeniton-merkinnästä.

Onko maitoallergisen turvallista käyttää Aito-tuotteita?

Aito-tuotteet ovat aina maidottomia.

Miten tuotteiden pakkaukset voi kierrättää?

Aito-tuotteet pakataan ympäristöystävällisiin Tetra Pakin kartonkipakkauksiin. Aito Kaurajuomien pakkaukset, Kauraruoka-pakkaukset sekä 1 litran Kauravälipala-pakkaukset voi kierrättää sellaisenaan kartonginkeräykseen. Korkin voi palauttaa muovi- tai energiajätteen keräysastiaan, tai sen voi jättää kiinni tölkkiin ja kierrättää tölkin mukana kartonkijätteen keräysastiaan. Kierrätysprosessissa kuidusta valmistetaan uusia kartonkipakkauksia, ja pakkausta suojaava ohut muovikerros ja korkki käytetään energiana.

Aito-kauravälipalojen pikarit lajitellaan muovijätteeseen ja pikaria ympäröivä vyöte kartonkikeräykseen. Pikaripakkauksen kansi kierrätetään metallijätteeseen.