Gluteenittomat ja vegaaniset vohvelit

Pystytä vohvelibaari! Valmista helpot maidottomat, gluteenittomat ja vegaaniset vohvelit Fazer Aito Kaurajuomasta ja taittele tötteröksi. Fazer Aito -jälkiruokakastikkeista jokainen voi valita lempparinsa vohvelitötterön täytteeksi.

Valmistusaika: n. 40 min

4 vohvelia

Ainekset

  • 3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (parhaiten toimii jauhoseos, jossa on psylliumia mukana)
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 3,5 dl Fazer Aito Kaurajuomaa
  • 0,75 dl sulatettua margariinia
  • Lisäksi: kookosöljyä tai muuta kuumuuden kestävää öljyä vohveliraudan voiteluun

Täytteeksi

Ohjeet

Sekoita kulhossa yhteen jauhot, sokeri, kardemumma, leivinjauhe ja suola. Kaada joukkoon Aito kaurajuoma ja sulatettu margariini ja sekoita taikina tasaiseksi vispilällä.

Voitele vohvelirauta kookosöljyllä ja kaada taikinaa vohveliraudalle. Paista vohveleita täydellä teholla parin minuutin ajan, tai vohveliraudan ohjeiden mukaan.

Kasaa valmiit vohvelit lautaselle ja kääri keittiöliina päälle. Näin vohvelit pysyvät pehmeinä, ja ne on helppo kääriä tötteröksi.

Vaahdota Aito Kauravispiä, Kauravaniljaa ja Kaurakaakao- ja Kaurakinuskikastikkeita erillisissä kulhoissa kuohkeaksi vaahdoksi. Rouhi tai palastele Fazer Pure Dark suklaata.

Täytä jäähtyneet vohvelit kastikkeilla ja vaahdolla, suklaalla ja marjoilla.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Fazer Aito Kaurajuoma

Jälkiruoat

Fazer Aito Kaurakinuskikastike

Jälkiruoat

Fazer Aito Kaurakaakaokastike

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravispi

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravaniljakastike