Vegaaniset vohvelit

Maukkaat vegaaniset vohvelit kruunaa kuohkea Aito Kauravispi, joka vaahtoutuu nopeasti ja vaivattomasti ja maistuu taivaallisen kermaiselta. Ilman pisaraakaan kermaa! Vohvelitaikinaa mehevöittää Aito Kauraruoka.

Ainekset (noin 5 isoa vohvelia)

  • 2 dl käyttövalmiita huuhdeltuja kikherneitä
  • 2 purkkia eli 5 dl Aito Kauraruoka maustamaton
  • 1,5 dl vaahterasiirappia
  • 0,5 dl sulatettua neitsytkookosöljyä
  • 4 dl vaaleata gluteenitonta jauhoseosta (tai tavallista vehnäjauhoa)
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • ¼ tl suolaa
  • Lisäksi: 1 rkl neitsytkookosöljyä paistamiseen
  • Vohvelien kanssa: 1 purkki Aito Kauravispiä ja marjoja

Blendaa tehosekoittimessa sileäksi kikherneet, Kauraruoka, vaahterasiirappi ja sulatettu neitsytkookosöljy. Sekoita erillisessä kulhossa kaikki kuivat aineet ja kaada joukkoon nestemäiset ainekset. Sekoita varovasti käännellen yhteen.

Lämmitä vohvelirauta ja paista vohveleita vohveliraudan ohjeiden mukaan tai n. 5 minuutin ajan. Vohvelit ovat valmiita, kun ne irtoavat helposti raudasta. Vohveleita ei kannata nostaa kesken paiston, sillä ne tarttuvat helposti kiinni rautaan. Voit lisätä vohvelitaikinaan nestettä, jos se on liian paksua.

Vispaa Aito Kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi. Nauti vohvelit tuoreina kauravispin ja marjojen kera.

Vinkki: Jos vohveleita jää yli, ne kannattaa pakastaa. Voit ottaa vohveleita pakastimesta ja joko laittaa hetkeksi uuniin tai paahtaa leivänpaahtimessa.

Voit käyttää vohvelitaikinassa myös Aito Kaurajuomaa tai Aito Kaurajuoma Baristaa!

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravispi

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka