Vegaaniset pähkinä-karamelliruudut

Nämä pienet herkulliset suupalat ovat jotain aivan erikoista! Rapea murotaikina, sitkeä vaniljakaramelli, paljon pähkinöitä ja tietysti vähän suolaa, jotta nämä herkut saadaan vielä hieman maukkaammiksi – siitä on täydelliset jouluiset naposteltavat tehty.

Ainekset (n. 30 palaa)

Murotaikina:

Pähkinä-karamelli:

  • 75 g maidotonta margariinia
  • 4,5 dl sokeria
  • 4,5 dl Fazer Aito Kauravispiä
  • 2,25 dl vaaleaa siirappia
  • 2 mm suolaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 dl kuorittuja, paahdettuja ja karkeaksi rouheeksi pilkottuja pähkinöitä

ohje

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakulmion muotoinen uunivuoka (20×27) leivinpaperilla.

Aloita murotaikinasta. Nypi margariini, jauhot ja tomusokeri murenevaksi taikinaksi. Lisää Aito Kaurajuoma ja työstä sitä vain sen verran, että saat aikaan kiinteän taikinan.

Painele taikina vuokaan, pistele pohjaan reikiä haarukalla ja paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia tai kunnes taikina on saanut kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä pähkinä-karamellin valmistuksen ajan.

Kaada kaikki karamellin ainekset pähkinärouhetta lukuunottamatta paksupohjaiseen kattilaan. Anna kiehua keskilämmöllä, kunnes karamelli on noin 123-125 asteista. Sekoita varovaisesti silloin tällöin. Ota kattila pois lämmöltä, sekoita joukkoon pähkinät ja kaada pähkinä-karamelli seos murotaikinan päälle. Anna seistä jääkaapissa, kunnes karamellikerros jähmettyy. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

Gluteeniton: Vaihda vehnäjauhot 3 dl gluteenittomiin jauhoihin (tarkista että jauhot ovat maidottomia).

Reseptissä käytetyt tuotteet

Drycker

Fazer Aito Oat Drink

Fazer Aito Oat for Whipping