Vegaaniset kurpitsakuppikakut

Vegaaniset kurpitsakuppikakut vievät kielen mennessään! Reseptissä on käytetty Fazer Aito Maustamatonta Ruokafraichea, joka sopii mainiosti makeaan leivontaan. Syksyllä kannattaa hyödyntää sesongin kasviksia myös makeisiin ruokiin. Myskikurpitsaraaste ja Ruokafraiche tuovat mehevyyttä näihin lempeästi maustettuihin vegaanisiin kuppikakkuihin.

Ainekset

  • 10-12 kuppikakkua
  • 200 g raastettua myskikurpitsaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 2 tl Ceyloninkanelia
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • ¼ tl jauhettua neilikkaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 purkki Fazer Aito Maustamatonta Ruokafraichea
  • 1,5 dl Fazer Aito Kaurajuomaa
  • 50 g sulatettua margariinia tai öljyä

Kuorrute:

TAI

OHJEET

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa 12 kuppikakun kuppikakkupelti kuppikakkuvuoilla.

Sekoita jauho, sokerit, leivinjauhe, ruokasooda, mausteet ja suola. Lisää joukkoon myskikurpitsaraaste, Fazer Aito Ruokafraiche, kaurajuoma, sula margariini / öljy. Sekoita taikina varovasti käännellen tasaiseksi, mutta älä sekoita liikaa.

Lusikoi taikina kuppikakkuvuokiin, noin ¾ täyteen. Paista kuppikakkuja uunissa 20-25 minuuttia, tai kunnes tikkutestissä ei tartu raakaa taikinaa tikkuun.

Anna kuppikakkujen jäähtyä hetken aikaa ja siirrä ne sitten ritilälle. Kuorruta kuppikakut jäähtyneenä.

Vaahdota Fazer Aito Kauravispiä ja makeuta vaniljasokerilla.

Tai:

Vaahdota pehmeä voi, Fazer Aito Ruokafraiche, tomusokeri ja kaneli kermaiseksi kuorrutteeksi.

Pursota kuppikakun päälle.

 

Fazer Aito vegaaniset Kurpitsakuppikakut

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaitto ja leivonta

Fazer Aito Ruokafraiche Maustamaton

Juomat

Fazer Aito Kaurajuoma

Ruoanlaitto ja leivonta

Fazer Aito Kauravispi