vegaaninen PAAHDETTU KURPITSAKEITTO

Pehmeä ja täyteläinen vegaaninen paahdettu kurpitsakeitto joka sopii syksyyn kuin nenä päähän. Fazer Aito Kauraruoka antaa keitolle juuri täydellisen täyteläisyyden ja koostumuksen. Ihana maidoton syksyinen resepti vie kielen mennessään ja sopii useimmille!

AINEKSET (N. 6 KULHOA):

    • 1 myskikurpitsa
    • 2 paahdettua valkosipulinkynttä
    • 1 sipuli
    • n. 7 dl vettä
    • 3 kuutiota kasvislientä
    • 2 tl sambal oelek tahnaa
    • 1 tl jauhettua kurkumaa
    • 2 dl Fazer Aito Kauraruokaa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • rapsiöljyä

Koristeluun:

OHJEET:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele kurpitsa. Aseta kuutiot leivinpaperille yhdessä kokonaisten kuorillisten valkosipulinkynsien kanssa. Lorauta päälle öljyä ja paista noin 25 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeä ja siinä on tummat reunat.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja paista sipuli. Lisää paahdettu kurpitsa, kuorittu paahdettu valkosipulinkynsi ja kurkuma. Paista yhdessä muutama minuutti. Kaada päälle vesi ja lisää liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 5 minuuttia.

Sekoita ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kauraruoka ja sambal oelek. Kiehauta uudelleen ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kulhoihin lorauta päälle Kauraruokaa, pilkottuja kurpitsansiemeniä ja kuivattuja chilihiutaleita. Nauti!

 

Paahdettu kurpitsakeitto

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka