Vegaaninen omeletti
Voiko vegaaninen, juustonmakuinen munakas / omeletti syntyä ilman maitoa, kananmunia tai juustoa? Tietysti! Kikhernejauhoilla ja Fazer Aito Kauraruoka Juustonmakuisella onnistut saamaan kermaisen täyteläisen, mutta maidottoman munakkaan.
Valmistusaika: n.15 minuuttia
Ainekset (2 kpl)
- 2,5 dl kikhernejauhoja
- 1 rkl ruohosipulia silputtuna
- 1 tl kuivattua timjamia
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- rouhaisu mustapippuria
- 1,5 dl Fazer Aito Kauraruoka juustonmakuinen
- 1 dl vettä
- öljyä paistamiseen
Täytteeksi:
- muutama broccolinin varsi
- herneitä
- tomaattia
- (vegaanista) feta
- ruohosipulia
Ohjeet:
Sekoita yhteen kikhernejauhot, ruohosipuli, timjami, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon Fazer Aito Kauraruoka Juustonmakuinen ja vesi.
Kuumenna pannulla öljyä ja kaada noin puolet taikinasta pannulle. Anna paistua miedolla lämmöllä noin 2 minuuttia per puoli, tai kunnes omeletti on ruskistunut hieman. Nosta lautaselle ja paista toinen.
Tarjoile omeletti lämpimänä täytteiden kanssa.
Vinkki: Jos haluat omeletista kananmunan makuista, käytä kala namak -suolaa eli mustaa suolaa, joka on intialaista hieman savun- ja rikinmakuista mineraalisuolaa.
