VEGAANINEN MUTAKAKKU

Ihanan tahmea vegaaninen mutakakku Fazer Aito Kaurakinuskikastikkeella, raastetulla suklaalla ja tuoreilla vadelmilla koristeltyna. Älyttömän herkullinen kakku, joka ei tästä paljoa helpommaksi voi muuttua! Valmistetaan pyöreässä irtopohjavuoassa, jonka halkaisija on 23 cm.

ainekset (10-12 palaa)

Mutakakku:

  • 175 g maidotonta margariinia
  • 2,5 dl hienoa sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl kaakaota
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl Fazer Aito Kauravispiä (huoneenlämpöistä)

Koristelu ja kuorrutus:

 

ohjeet

Lämmitä uuni 175 asteeseen (ylä- ja alalämpö) ja vuoraa vuoka leivinpaperilla.

Sulata margariini kattilassa. Laita kaikki ainesosat kulhoon, viimeiseksi sulatettu margariini. Sekoita varovasti paksuksi ja tasaiseksi taikinaksi. Taikinasta tulee melko paksu.

Kaada taikina vuokaan ja se levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paista kakkua uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes reunat ovat kiinteät ja keskiosa pehmeää. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa vähintään 1-2 tuntia ennen koristelua.

Vatkaa osa Fazer Aito Kaurakinuskikastikkeesta vaahdoksi, mutta vasta hieman ennen tarjoilua. Pursota Kinuskikastike kakun päälle. Viimeistele jäljelle jääneellä Kaurakinuskikastikkeella, raastetulla suklaalla ja tuoreilla vadelmilla.

 

vegansk

Reseptissä käytetyt tuotteet

Jälkiruoat

Fazer Aito Kaurakinuskikastike

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravispi