Vegaaninen janssonin kiusaus marinoidulla munakoisolla

Tästä pitävät kaikki! Marinoitu munakoiso tuo kiusaukseen hempeää sardiinin makua ja tekee ruuasta täysin kasvipohjaisen. Resepti sopii yksinkertaisesti kaikille riippumatta siitä oletko maidottomalla, gluteenittomalla tai muuten vain kasvipohjaisella ruokavaliolla! Huijarin anjovismunakoisot kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä, jotta maut ehtivät imeytyä marinadista munakoisopaloihin.

Ainekset:

  • 1 kg kiinteää perunaa
  • 3 keltaista sipulia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl pilkottua ”anjovismunakoisoa” (resepti alla)
  • 1 prk Fazer Aito Kauraruoka Juustonmakuinen
  • ½ – 1 dl korppujauhoja (gluteenittomia, jos haluat tehdä gluteenittoman version)

Ohjeet:

Kuori ja pilko perunat ja laita ne voideltuun uunivuokaan, jossa on hieman öljyä pohjalla,

Pilko sipuli ja paista öljytyllä pannulla pehmeäksi. Kaada sipulit uunivuokaan.

Ripottele päälle suolaa ja munakoiso ja sekoita.

Kaada päälle Fazer Aito Kauraruoka Juustonmakuinen ja viimeistele ripottelemalla korppujauhoja pinnalle.

Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia.

 

huijarin Anjovismunakoiso

Marinadi:

  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl mausteneilikaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl kokonaisia maustepippureita
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 1 hyppysellinen muskottia
  • 1 rkl suolaa
  • 4 rkl sokeria
  • 1 rkl etikkaa
  • 7,5 dl vettä

 

  • 1 iso munakoiso

Ohjeet:

Kiehauta marinadin ainekset kattilassa.

Paloittele munakoiso ja kiehauta noin 5 minuuttia suolatussa vedessä. Kaada vesi pois, lado munakoison palat lasipurkkiin, johon kaadat mausteseoksen.

Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan ennen käyttöä.

 

 

 

vegaaninen janssonin kiusaus

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka Juustonmakuinen