Värikäs sadonkorjuupata

Ihana sadonkorjuupata on oikea värien ilotulitus, johon Fazer Aito Kauraruoka Pippuri tuo mehevää makua. Mukavan ruokaisan annoksen saa vihannespadasta, kun sen nauttii keitettyjen perunoiden ja vihreiden papujen kanssa.

Ainekset

  • noin 700 g juureksia (porkkanaa, palsternakkaa, juuriselleriä)
  • 1 sipuli
  • 1 rkl murskattua rosépippuria
  • 2 rkl ruokaöljyä paistamiseen
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 prk Aito Kauraruoka Pippuria
  • noin 300 g tuoreita sieniä (herkkusieniä, siitaketta, kanttarelleja)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Päälle: 1 dl lehtipersijasilppua ja 2 dl puolukoita

Lisäksi

  • Kiehautettuja vihreitä papuja
  • Keitetyt perunat

Ohjeet

Kuori ja pilko juurekset noin kolmen sentin paloiksi. Paista juureksia kattilassa kevyesti öljyssä sipulin ja rosépippurin kanssa. Kaada joukkoon viini ja vesi. Lisää kasvisliemikuutio. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet. Lisää joukkoon Aito Kauraruoka Pippuri ja hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää suolaa tarvittaessa. Paista sieniä pannulla nopeasti rypsiöljyssä noin 3-4 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sienet juuresten joukkoon. Ripottele persilja ja tuoreet puolukat sadonkorjuupadan päälle. Tarjoile keitettyjen vihreiden papujen ja perunoiden kanssa.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kauraruoka Pippuri