VANILJAINEN RIISIPUUROPAISTOS

Vaniljainen riisipuuropaistos antaa tähteeksi jääneelle riisipuurolle uuden elämän. Tätä varten puuroa kannattaa keittää Fazer Aito Barista Kaurajuomaan kerralla tuplasatsi. Uunissa karamellisoituneet päärynät, Fazer Aito Kauravaniljakastike ja ripaus kanelia tekevät makuelämyksestä täydellisen.

Ainekset

  • 2 dl (tummaa) puuroriisiä
  • 2 dl vettä
  • 1 l Fazer Aito Barista Kaurajuomaa
  • 1 tl suolaa
  • TAI 1 l valmista riisipuuroa
  • 1 tlk (2 ½ dl) Fazer Aito Vaahtoutuva Kauravaniljakastike
  • 1 päärynä
  • 2 tl kookossokeria
  • noin ½ tl kanelia

Ohjeet

Mittaa vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Lisää puuroriisi ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Kaada Fazer Aito Barista Kaurajuoma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 45 minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon suola. Anna jäähtyä hieman.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita riisipuuro ja kauravaniljakastike suuressa uunivuoassa. Viipaloi päärynä noin ½ cm:n viipaleiksi. Asettele viipaleet puuron päälle. Ripottele päärynöiden pintaan kookossokeria ja kanelia. Paista vaniljainen riisipuuropaistos uunin keskitasolla noin 20 minuuttia kunnes päärynät ovat karamellisoituneet.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Fazer Aito Kaurajuoma Barista

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravaniljakastike