VADELMAPaistos KINUSKIKASTIKKEELLA

Kuvittele maukas vadelmatäyte, joka piiloutuu herkullisen rapean kauramurun alle ja tarjoillaan herkullisen Kaurakinuskikastikkeen kanssa. Kuulostaa aika hyvältä? Reseptissä on käytetty piirakkamuottia, jonka halkaisija on 20-23 cm, josta saat noin 6-8 runsasta palaa rapeaa vadelmapaistosta.

AINEKSEt

Täyte:

  • 500 g tuoreita tai pakastevadelmia
  • 0,5 dl hillosokeria
  • 2-3 tl perunajauhoja tai maissitärkkelystä

 

Rapea murutaikina:

  • 175 g margariinia
  • 2 dl hienoa sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 3 dl kaurahiutaleita (vaihtoehtoisesti gluteenittomia kaurahiutaleita)
  • 1,5 dl vehnäjauhoja (vaihtoehtoisesti gluteenittomia jauhoja)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 0,5 dl vaaleaa siirappia
  • Fazer Aito Kaurakinuskikastiketta tarjoiluun

 

OHJE

Lämmitä uuni 175 asteeseen (ylä- ja alalämpö).

Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja kaada piirakkamuottiin.

Sekoita toisessa kulhossa sokeri, suola, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Sulata voi kattilassa ja kaada se kulhoon siirapin kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada marjatäytteen päälle. Levitä varovasti tasaiseksi kerrokseksi, jotta marjatäyte peittyy.

Paista paistosta uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia tai kunnes se on saanut kauniin värin.

Paistos on herkullinen tarjoitavaksi heti, mutta sen voi hyvin myös säilyttää jääkaapissa, kunnes se on jäähtynyt. Tarjoile Fazer Aito Kaurakinuskikastikkeen kanssa.

VINKKI!
– Rapean vadelmapaistoksen saat helposti gluteenittomaksi korvaamalla vehnäjauhot 1,5 dl gluteenittomalla jauhoseoksella ja kaurahiutaleet gluteenittomilla

Knäckig hallonpaj med kolavisp Fazer Aito

Reseptissä käytetyt tuotteet

Jälkiruoat

Fazer Aito Kaurakinuskikastike