Vadelmajuustokakku

Vadelmainen, vegaaninen ja maidoton juustokakku on täydellinen yhdistelmä täyteläisyyttä ja raikkautta! Pehmeä täyte tulee cashew-pähkinöistä ja Aito Kauravälipalasta. Vadelmajuustokakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten sen voi hyvin tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä iltana.

Ainekset

Täyte:

  • 3 dl cashew-pähkinöitä
  • 1,5 dl Aito Kauravälipala
  • 0,5 dl vaahterasiirappia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl neitsytkookosöljyä
  • ripaus suolaa

Pohja:

  • 2,5 dl kaurajauhoja
  • 1 dl vaaleita riisijauhoja
  • 0,75 dl kylmää neitsytkookosöljyä
  • 0,5 dl vaahterasiirappia
  • 0,5 tl suolaa
  • 1-3 rkl kylmää vettä
  • Päälle: 2 dl kotimaisia pakastevadelmia

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Liota cashew-pähkinöitä noin 4 tuntia tai yön yli kulhossa, jossa on reilusti vettä. Voit myös tehdä pikaliotuksen pähkinöille: anna liota kiehuvassa vedessä noin 15 minuuttia, jotta ne pehmenevät.

Laita pohjan kookosöljy jääkaappiin noin 10 minuutiksi.

Sekoita tehosekoittimella kaikki täytteen aineet paitsi kookosöljy. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen kookosöljy, ja jatka blendaamista, kunnes täyte on silkkisen sileää.

Sekoita pohjan kuivat aineet. Lisää sitten kylmä kookosöljy ja vaahterasiirappi nyppien joukkoon. Tässä vaiheessa taikinan kuuluu olla murumaista. Lisää vielä joukkoon kylmää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina on helposti käsiteltävää. Levitä taikina noin 24 cm x 18 cm vuokaan leivinpaperin päälle.

Kaada täyte pohjan päälle. Murustele jäiset vadelmat ja painele ne kevyesti täytteen sekaan. Paista 200 asteessa 25 minuuttia, anna kakun jäähtyä hyvin ja laita se jääkaappiin. Juustokakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, jolloin saat leikattua siitä siistejä palasia. Kannattaa ottaa kakku esille noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Fazer Aito vadelmajuustokakku

Reseptissä käytetyt tuotteet

Välipalat

Fazer Aito Kauravälipala