Tarte flambée
Tarte flambée on ohutpohjainen, reunoilta rapea pizza, jota ei tarvitse lainkaan kohottaa. Tämän vegaanisen pizzan päälle sopii mainiosti kasvisten lisäksi Fazer Aito Ruokafraiche, sekä Maustamaton että Chili & Paprika.
Ainekset
- 4 dl vehnäjauhoja
- ¾ tl suolaa
- 2 dl vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- lisää jauhoja tarvittaessa
Pizza 1
- Fazer Aito Maustamatonta Ruokafraichea
- Ohuita tomaatti-, ja sipulisiivuja
- Paiston jälkeen basilikaa, paahdettuja pinjansiemeniä
Pizza 2
- Fazer Aito Ruokafraiche Chili & Paprikaa
- Ohuita punajuuri-, ja sipulisiivuja
- Paiston jälkeen rucolaa, paahdettuja pinjansiemeniä
Ohjeet
Lämmitä uuni 250 asteeseen.
Sekoita jauhot ja suola, lisää vesi ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla muutaman minuutin ajan ja anna levätä noin 10 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhotetulla alustalla kahdeksi ohueksi pizzapohjaksi.
Levitä pohjien päälle kerros Fazer Aito Ruokafraichea ja asettele tomaatti-, punajuuri-, ja sipulisiivut päälle. Paista pizzat erikseen uunissa noin 10 minuuttia kerrallaan tai kunnes pizza on ruskistunut reunoilta.
Koristele pizza basilikalla, rucolalla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.
Pizza on parhaimmillaan paistopäivänä, kun reuna on rapea.
Halloween-versiot:
Hämähäkkejä voi tehdä kalamata-oliiveista. Kummituksia voi tehdä levittämällä Fazer Aito Maustamatonta Ruokafraichea kummituksen muotoisesti pizzan päälle ja laittaa silmät ja suun oliiveista.
