Talven valkoinen juhlakakku
Talven ihanin valkosuklaakakku valmistellaan pikaisesti ilman uunia ja jähmettyy pakastimessa omia aikojaan. Maidoton, munaton, gluteeniton ja vegaaninen kakku on ihanteellista tarjottavaa talven juhliin! Käytä omia lempimarjojasi maustamiseen ja koristeluun.
Ainekset
Pohja
- 1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1,5 dl pähkinöitä (esim.manteleita ja pekaanipähkinöitä)
- 2 rkl neitsytkookosöljyä
- 2 rkl vaahterasiirappia
- vajaa ¼ tl suolaa
Täyte
- 160 g maidotonta valkosuklaata
- 1,5 dl Fazer Aito Kauravispiä
Päälle
- n.2 dl puolukoita tai muita marjoja
- maidotonta valkosuklaata
Ohjeet
Laita irtopohjavuoan (n. 21 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperia. Sekoita pohjan ainekset yleiskoneella tai tehosekoittimella murumaiseksi kiinteäksi massaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vaahdota Fazer Aito Kauravispi. Sekoita keskenään sulatettu suklaa ja vaahdotettu kauravispi. Levitä seos pohjan päälle ja anna jähmettyä pakastimessa noin tunnin ajan.
Koristele kakku puolukoilla tai muilla marjoilla ja valkosuklaaraidoilla.
Kakkua säilyy hyvänä jääkaapissa noin viisi päivää.
Vinkkejä: Jos et pidä kookosöljyn mausta, voit käyttää neutraalia kookosöljyä. Jos valkosuklaa ei sula kunnolla, voit sekoittaa joukkoon pari teelusikallista kookosöljyä.
