Suolainen pannukakku & Omenapannukakku

Maidoton pannukakku kahdella tapaa! Herkullinen suolainen sieniversio ja makea omenainen välipalaversio tehtynä kätevästi samalle uunipellille. Suomalaisten ikisuosikki pannukakku taipuu moneen ja on helppo tehdä myös vegaanisesti. 

Suolainen pannukakku on hävikkiruokaa parhaimmillaan, sillä täytteeksi voi laittaa mitä vain jääkaapista löytyy: keitettyjä perunoita, tomaattisiivuja, aurinkokuivattua tomaattia, tuoreita yrttejä, pestoa, uunissa paahdettuja kasviksia. Pannukakun aineksia voi mehevöittää paistamalla niitä pannulla hetken aikaa Fazer Aito Kauraruoka maustamattoman ja mausteiden kanssa.

Omenapannukakku kannattaa makeuttaa tarpeen mukaan vasta paiston jälkeen ripottelemalla päälle sokeria. Omenapannukakku maistuu herkulliselta dipattuna Fazer Aito Kauravälipalaan.

Huom: Jos pannukakun haluaa tehdä vegaanisena versiona, käytä Puolukkainen pannukakku -reseptin pohjaa ja jätä makeutus pois.

AINEKSET:

(1 pellillinen jaettuna puoliksi: Suolainen sienipannukakku ja Makea omenapannukakku)

  • 3 kananmunaa
  • 8 dl Fazer Aito Kaurajuomaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kauraleseitä
  • ½ tl suolaa
  • 50 g sulaa maidotonta margariinia

Suolaisen sienipannukakun päälle:

  • 200 g tuoreita herkkusieniä, kantarelleja tai muita sieniä pilkottuna
  • 1 pieni sipuli pilkottuna
  • öljyä paistamiseen
  • 1,5 dl Fazer Aito Kauraruoka maustamaton
  • 1/2 rkl soijakastiketta
  • 1/2 tl sipulijauhetta
  • pari ripausta suolaa ja mustapippuria
  • 2 tl tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua timjamia

Makean omenapannukakun päälle:

OHJEET:

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää kaurajuoma vatkaten. Lisää jauhot, kauraleseet ja suola pikkuhiljaa taikinan joukkoon vatkaten ja sekoita taikinaan lopuksi sula margariini. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.

Valmistele sillä välin pannukakkujen täytteet. Paista pieniksi pilkottuja sieniä kuumalla kuivalla pannulla, kunnes kosteus haihtuu. Pienennä lämpöä, lisää pannulle öljyä ja pilkottu sipuli. Kuullota sipulia ja sieniä öljyssä parin minuutin ajan. Kaada joukkoon Fazer Aito Kauraruoka, soijakastike, sipulijauhe ja anna kastikkeen keittyä kokoon parin minuutin ajan. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.

Pilko omenoita ohuiksi siivuiksi. Kaada pannukakkutaikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä sienikastiketta tasaisesti noin puoleen väliin asti ja asettele omenasiivut toiselle puolelle. Sienikastiketta voi myös jättää hieman tarjoiluun.

Ripottele suolaisen pannukakun päälle tuore tai kuivattu timjami. Ripottele omenasiivujen päälle kanelia ja sokeria.

Paista pannukakkua noin 25 minuuttia tai kunnes pannukakku on jähmettynyt ja saanut väriä reunoilta. Pannukakku jähmettyy vielä jäähtyessään.

 

Huom: Jos teet suolaisen tai välipalapannukakun kokonaisena pellillisenä, tuplaa sienikastikkeen ja omenoiden, sokerin ja kanelin määrä.

 

Katso myös nämä pannarireseptit!

 

Suolainen pannukakku ja Omenapannukakku

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Fazer Aito Kaurajuoma

Ruoanlaitto ja leivonta

Fazer Aito Kauravispi

Ruoanlaitto ja leivonta

Fazer Aito Kauraruoka

Välipalat

Fazer Aito Kauravälipala

Ruoanlaitto ja leivonta

Fazer Aito Kauravaniljakastike