Suklaatryffelit merisuolalla

Nämä vegaaniset suklaatryffelit kirjaimellisesti sulavat suussa eikä vaadi montaa ainesosaa. Nämä maidottomat herkut maistuu niin vanhemmille kuin nuorimmillekkin!

ainekset (10-12 palaa)

  • 100 g 70% tummaa suklaata
  • 4 rkl Fazer Aito Kauravispi
  • 1 rkl kookosöljy
  • hyppysellinen merisuolaa
  • makeuttamatonta kaakaojauhetta (jossa tryffeleitä pyöritetään)

ohje

Pilko suklaa hienoksi jotta se sulaa helposti. Aseta lasikulho kattilan päälle jossa kiehuu vettä, lasikulhon tulee peittää koko kattilan aukko jotta ei vettä pääse kulhoon.

Kaada kaikki ainekset lasikulhoon ja sekoita tätä varovaisesti lastalla jotta suklaa sulaa muitten ainesten sekaan. Käytä lastaa varovaisesti koska suklaa voi pillkkoutua ja muuttua rakeiseksi jos sitä ei käsitellä varovaisesti.

Kun ainekset ovat sekoittuneet tasaisen silkkiseksi seokseksi, kaada se toiseen astiaan joka ei ole kuuma. Anna seoksen seistä jääkaapissa noin 3 tuntia tai kunnes seos on kovettunut. Nosta lusikalla sopivia määriä seosta ja muotoile niistä käsin palloja.

Pyörittele jokaista palloa kaakaojauhoissa ja asettele suoralle tasolle. Kun kaikki pallot ovat valmiita aseta ne jääkaappiin kunnes ne tarjoillaan.

 

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravispi