Suklaamoussekakku

Kahvipöydän himotuimmassa herkussa maistuu pääsiäisen päämaku, suklaa. Maidoton suklaamoussekakku valmistuu helposti Fazer Aito -jälkiruokakastikkeella, ja sen täyteläinen maku vie kielen mennessään.

Suklaamoussekakun täyte sekoitetaan vain kahdesta raaka-aineesta – kuohkeaksi vaahdotetusta ihanan suklaisesta Fazer Aito Kaurakaakaokastikkeesta ja tummasta suklaasta. Suklaamoussen alle leivotaan pehmeän kostea brownietyylinen kakkupohja.

Jos haluat kakusta gluteenittoman, voit korvata tavallisen vehnäjauhon vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.

 

10 annosta

Valmistusaika 40 minuuttia + hyytyminen 2 tuntia

 

Ainekset:

Suklaakakkupohja

Tummasuklaamousse

Koristeeksi

  • tuoreita vadelmia, tummaa suklaata, pakastekuivattua vadelmaa

Ohjeet:

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunojen väliin.

2. Paloittele rasva ja suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut rasvan joukkoon. Nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Anna seoksen jäähtyä 10 minuuttia.

3. Lisää suklaaseoksen joukkoon muna, sokeri ja jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

4. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 10–12 minuuttia, kunnes pinta tuntuu kiinteältä. Jäähdytä pohja.

5. Vatkaa kaurakaakaokastike vaahdoksi. Paloittele suklaa mikronkestävään astiaan, ja sulata täydellä teholla 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä suklaa kädenlämpöiseksi ja sekoita kaakaovaahdon joukkoon. Vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella.

6. Kaada mousse suklaakakkupohjan päälle. Nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

7. Vedä kakun reunat irti vuoasta muovilastalla, avaa vuoka ja nosta kakku tarjoilulautaselle.

8. Koristele vadelmilla, rouhitulla tummalla suklaalla ja pakastekuivatuilla vadelmilla.

Suklaamoussekakku Fazer Aito

Reseptissä käytetyt tuotteet

Jälkiruoat

Fazer Aito Kaurakaakaokastike