Suklaamousse
Tästä ei enää suklaamousse helpommaksi muutu! Aito Kauravispi tuo tähän jälkiruokaan ihanaa kuohkeutta.
Ainekset
- 250 ml Aito Kauravispiä
- 100 g Tummaa suklaata (70% kaakaota)
- ½ vaniljatanko
- 1 g suolaa
Koristeluun
- ½ appelsiinin kuori
- 30 g kokonaisia hasselpähkinöitä
Ohjeet
Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja sulata mikrossa mikron kestävässä kulhossa. Suklaa palaa helposti, joten sulata suklaata 30 sekuntia kerrallaan. Anna suklaan jäähtyä hieman, noin 5 minuuttia.
Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Irrota vaniljansiemenet veitsenkärjellä ja laita samaan kulhoon Aito Kauravispin kanssa. Vaahdota Aito Kauravispi kevyeksi vaahdoksi. Lisää suklaa vaahtoon varovasti kääntäen.
Koristele suklaamousse esimerkiksi appelsiininkuorella ja paahdetuilla hasselpähkinöillä.
Näin paahdat pähkinät:
Laita pähkinät kuivalle paistinpannulle (ei voita, eikä öljyä) ja paahda pähkinöitä miedolla lämmöllä, kunnes pähkinät saavat väriä. Pähkinät palavat helposti, joten vahdi pähkinöitä koko ajan.
