Suklaa-kinuskibrownie

Uskomattoman herkullinen, maidoton ja vegaaneillekin sopiva Suklaa-kinuskibrownie syntyy helposti, kun pohjan voi hyvin tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Levybrowniesta leikkaat tilanteeseen sopivan kokoiset palat reilummista herkkupaloista pieniin suupaloihin. Pohja muuntuu helposti gluteenittomaksi vaihtamalla jauhot sopiviin.

Ainekset

Brownie-pohjaan

  • 200 g maidotonta tummaa suklaata
  • 100 g maidotonta margariinia
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl Fazer Aito Barista Kaurajuomaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Kinuski

Vinkki! Lisää sekaan sormisuolaa, niin saat ihanaa suolakaramellia!

Suklaavaahto

Valmista pohja: Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Vuoraa valmiiksi suorakaiteen muotoinen (20 x 30 cm) vuoka leivinpaperilla. Sulata suklaa margariinin kanssa. Anna jäähtyä hetki. Lisää fariinisokeri suklaaseokseen ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää myös Kaurajuoma sekä lopuksi kuivat aineet sekaan ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes brownien reunat näyttävät kypsiltä, mutta keskusta on hieman taikinamainen. Nosta vuoka uunista, jäähdytä. Nosta jääkaappiin mielellään yön yli tekeytymään.

Valmista kinuski: Mittaa Kauraruoka ja fariinisokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski paksuuntuu. Anna kinuskin hieman jäähtyä.

Valmista suklaavaahto: Sulata suklaa ja jätä sivuun. Vatkaa Kauravispi napakaksi vaahdoksi. Kääntele jäähtynyt suklaa vaahdon sekaan.

Nosta jäähtynyt brownie vuoasta. Levitä suklaavaahto brownien päälle. Kaada kinuskia vaahdon päälle. Rouhi brownien päälle vielä tummaa suklaata. Leikkaa brownie paloiksi terävällä kuumalla veitsellä.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Fazer Aito Kaurajuoma Barista

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravispi