Sosekeiton lisukkeet
Fazer Aito Kauraruoka tuo sosekeittoihin herkullista kermaisuutta ja näillä maukkailla lisukkeeilla saat keitoistasi entistä ruokaisampia. Ripottele lempisosekeittosi päälle mausteisia Paahdettuja kikherneitä tai Maustettuja linssejä ja saat lisäproteiinia keittoon. Tai pyöräytä keiton päälle ravinteikasta Yrteillä maustettua Fazer Willja Ruokakauraa. Nämä sosekeiton lisukkeet sopivat esimerkiksi Bataattiperuna-, Tomaattipunajuuri– tai Vihervoimaa-keittojen kanssa!
Paahdetut kikherneet
- n. 200 g käyttövalmiita kikherneitä
- oliiviöljyä ja suolaa
- 1 tl curry maustetta
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- lisää suolaa tarvittaessa
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja aseta leivinpaperi uunipellille.
Huuhtele ja valuta kikherneet ja kuivaa ne hyvin talouspaperin ja/tai keittiöliinan välissä. Mitä kuivemmaksi saat kikherneet, sitä rapeammaksi ne paahtuvat.
Levitä kuivat kikherneet leivinpaperille, lorauta oliiviöljyä ja ripottele suolaa päälle. Paahda kikherneitä uunissa 15 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat kullan ruskeita ja rapeita.
Yhdistä mausteet kulhossa ja sekoita ne vastapaahdettujen kikherneiden joukkoon, kunnes kaikki kikherneet on päällystetty mausteilla.
Anna kikherneiden jäähtyä pellillä ja käytä keiton päällä lisukkeena.
Maustetut linssit
- n. 200 g käyttövalmiita maustettuja linssejä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- ½ tl suolaa tai maun mukaan
Huuhtele ja valuta linssit hyvin. Sekoita ne kulhossa öljyn, sitruunamehun ja mausteiden kanssa. Anna maustua kylmässä hyvin peitettynä vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua. Käytä maustettuja linssejä keiton päälle lisukkeena.
Yrteillä maustettu Fazer Alku Ruokakaura
- 2 dl Fazer Willja Ruokakauraa
- ½ kasvisliemikuutio
- pieni nippu silputtua tuoretta korianteria tai basilikaa (tai muuta yrttiä maun mukaan)
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- sitruunamehua
Keitä Fazer Willja Ruokakaura ohjeen mukaan, mutta käytä liemikuutiota suolan tilalla. Sekoita keitetty Ruokakaura silputun korianterin ja oliiviöljyn kanssa. Lisää maun mukaan ripaus suolaa ja sitruunamehua.
