Sitruuna-Mansikkabritakakku

Maidoton sitruuna-mansikkabritakakku saa täytteekseen tuoreita mansikoita, kuohkeaksi vaahdotettua Aito Kauravispiä ja sitruunaista Fazer Yosa Kauravälipala Sitruunaa.

Ainekset (noin 10 annosta)

Kakkupohja

  • 150 g maidotonta margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 keltuaista
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl Fazer Aito Kaurajuomaa

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Kandeeratut sitruunat

  • 2 pientä sitruunaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria

Täyte

Koristeet

  • syötäviä kukkia
  • noin 1 dl mansikoita

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen margariin ja sokerit kuohkeaksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseosta sekä kaurajuomaa taikinaan vuorotellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (40 x 35 cm).

Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokerit keskenään. Lisää sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten kunnes valkuaisvaahto on kuohkeaa, kiiltävää ja pysyy kulhossa kun sen kääntää ylös ylösalaisin. Levitä marenki taikinapohjalle ja paista pohjaa marengin kanssa noin 30 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Nosta pohja uunista ja anna jäähtyä.

Valmista seuraavaksi kandeeratut sitruunat. Pese sitruunan huolellisesti ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Lisää sitruunaviipaleet siirapin sekaan ja kiehauta vielä kerran. Jätä sitruunat noin 30 minuutiksi tekeytymään. Nosta viipaleet kuivumaan pellille tai ritilän päälle. Voit kuivatella sitruunaviipaleita myös uunissa hetken, (kiertoilma 50 astetta), jos ne tuntuvat liian kosteilta kakun päälle.

Vinkki! Valmista sitruunat etukäteen, jolloin ne ehtivät kuivua paremmin. Voit myös käyttää tuoretta sitruunaa koristeena.

Valmista täyte vatkaamalla Aito Kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja sitruunankuorella. Viipaloi mansikat pieneen kulhoon ja mittaa päälle kandeerauksesta jäänyttä siirappia. Sekoita.

Vinkki! Jos käytät koristeena tuoretta sitruunaa, lisää mansikoiden sekaan 1 rkl sitruunamehua ja maun mukaan sokeria.

Kakun kokoaminen:

Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Leikkaa pohja neljään tai kahteen yhtä suureen osaan. Irrota taikinalevyt leivinpaperista lastalla ja siirrä alimmainen pala varoen tarjoiluvadille. Levitä päälle Yosa Kauravälipala Sitruunaa, marinoituja mansikoita ja vaahdotettua Aito Kauravispiä.

Nosta toinen levy päälle ja toista täyttö loppuun asti. Koristele britakakun ylin kerros syötävillä kukilla, kuten lemmikeillä ja mansikoilla.

Vinkki! Kahteen kerrokseen leikattua ja koottua kakkua on helpompi leikata.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Aito Kaurajuoma

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kauravispi