Sienimuffinit

Onko sienisatoa vielä jäljellä pakastimessa, mutta tuntuu, että sienipiirakat on jo niin nähty? Leivo piirakan sijaan suolaisia muffineja, jotka sopivat tarjoiltavaksi niin juhlissa kuin iltapalaksikin! Mehevät sienimuffinit saavat makua ja mehevyyttä Fazer Aito Kauraruoka Juustonmakuisesta. Resepti on maidoton ja vegaaninen.

Valmistusaika: n.30 min

10 muffinia

AINEKSET:

  • 2 dl sieniä pakastimesta, pilkottuna pieneksi
  • 1 sipuli, pilkottuna pieneksi
  • öljyä paistamiseen
  • 1/2 rkl soijakastiketta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1/2  tl suolaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 2,5 dl Fazer Aito Kauraruoka juustonmakuinen
  • 1 dl rypsiöljyä

OHJEET:

Ota sienet pakastimesta sulamaan jääkaappiin joko edellisenä päivänä tai muutamaa tuntia ennen muffinien valmistusta.

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja asettele muffinipellille 10 kpl paperisia vuokia.

Haihduta kuumalla pannulla pilkotuista sienistä ylimääräinen neste pois. Laita sienet sivuun hetkeksi.

Ruskista pannulla tilkassa öljyä pilkottu sipuli ja sekoita joukkoon sienet. Mausta soijakastikkeella ja sekoittele vielä noin minuutin ajan miedolla lämmöllä.

Sekoita kulhossa vehnäjauho, kaurahiutaleet, leivinjauhe, suola, timjami ja rosmariini. Kaada joukkoon Aito Kauraruoka juustonmakuinen, rypsiöljy ja paistetut sipulit ja sienet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Lusikoi vuokiin muffinitaikinaa n.3/4 täyteen. Paista muffineja uunissa 20-25 minuuttia, tai kunnes muffinit ovat kullanruskeita ja kypsiä.

Nauti muffinit sellaisenaan tai levitteen kanssa esim.maidottoman margariinin tai tuorejuuston kanssa.

sienimuffinit Fazer Aito

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka Juustonmakuinen