Pokekakku eli tykkäyskakku

Poke on englantia ja tarkoittaa tökkäämistä. Mutta miksei myös ystävänpäivän kunniaksi tykkäämistä! Pokekakussa kakkupohjaan tökitään reikiä, joihin valutetaan täytettä – tällä kertaa sitruunaista sellaista. Tämä maidoton, vegaaninen ja gluteeniton pokekakku maistuu kaikille. Ja katso, miten upean pursotuksen saat aikaan Fazer Aito Kauravispillä!

 

Ainekset:

Pohja

Sitruunakiisseli

Mansikkavaahto

 

Ohjeet:

Sekoita kulhossa kaikki pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa öljy, vaniljakastike sekä kaurajuoma. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 25 cm x 20 cm) tai suoraan pieneen uunivuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuutin ajan.

 

Valmista sitruunakiisseli mittaamalla kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes se hieman sakenee ja kiehahtaa. Siirrä kattila pois levyltä ja anna kiisselin jäähtyä hetki.

 

Kumoa hieman jäähtynyt kakkupohja tarjoiluastialle tai anna olla vuoassa. Painele sopivan kokoisella pyöreäpäisellä varrella kakkupohjaan reikiä. Kaada sitruunakiisseliä vähän kerrassaan reikien ja kakkupohjan päälle. Levitä kiisseliä lastalla tai veitsellä. Voit myös varovasti kopautella vuokaa tai tarjoiluastiaa alustaa vasten, jotta kiisseli uppoaa paremmin koloihin. Lisäile kiisseliä tarpeen mukaan. Ohut kerros sitruunakiisseliä riittää kakkupohjan päälle, jotta mansikkavaahto pysyy hyvin paikoillaan. Jos kiisseliä jää yli, voit tarjoilla sen vaikka jälkiruokakastikkeena. Nosta kakku jääkaappiin jäähtymään.

 

Ota kakku pois jääkaapista hieman ennen tarjoilua. Mittaa vatkauskulhoon kauravispi, tomusokeri sekä yksi ruokalusikallinen jauhettua pakastekuivattua mansikkaa. Vatkaa ainekset sekaisin, maista ja lisää tarvittaessa mansikkajauhetta joukkoon. Vatkaa seos pursotettavaksi vaahdoksi. Jos vaahdosta tulee liian paksua, lisää purkista joukkoon hieman lisää Fazer Aito Kauravispiä.

 

Lusikoi mansikkavaahto pursotuspussiin ja pursota vaahto kakun päälle kauniiksi ruusukkeiksi tähtityllalla eli tähtikuvioisella pursotusterällä.

Fazer Aito pokekakku

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Fazer Aito Kaurajuoma Barista

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravispi

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravaniljakastike