Piparkakku-kakku

Ihanan jouluinen piparkakku-kakku muistuttaa perinteistä maustekakkua, joka on täytetty kuohkealla piparkakkuvaahdolla ja jouluisella omena-kanelimarmeladilla. Maidoton kakku on helppo leipoa myös gluteenittomana.

Ainekset (noin 12 annosta)

Kakkupohja

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhoa
  • ripaus suolaa
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • 0.5 tl jauhettua kardemummaa
  • 0.5 tl neilikkaa
  • 0.5 tl inkivääriä
  • 1-2 tl kanelia
  • 200 g (maidotonta) margariinia
  • 3,5 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl Aito Kaurajuoma Baristaa
  • puolikas banaani

Piparkakkutäyte

  • 2,5 dl Fazer Aito Kauravispiä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
  • noin 100 g piparimurua
  • 1 dl omenakanelimarmeladia

Kostutukseen

  • 1 dl Aito Kaurajuoma Baristaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohjeet

Valmista kakkupohja. Vuoraa noin 18 cm kakkuvuoka leivinpaperilla. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja mausteet kulhoon. Voit käyttää myös valmista piparkakkumaustetta halutessasi ja jos kaapistasi ei löydy kaikkia näitä mausteita erikseen. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää yksi kananmuna kerrallaan seokseen. Sekoita keskenään soseutettu banaani ja Aito Kaurajuoma Barista. Lisää voisokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja kaurajuomaseosta. Kääntele taikina sekaisin ja kaada vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa reilu tunnin. Tarkista kypsyys puutikulla kakun keskeltä. Kun tikkuun ei jää enää taikinaa on kakku valmis. Nosta kakku jäähtymään ritilälle.

Vinkki! Voit tehdä kakusta täysin gluteenittoman vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin ja lisäämällä taikinaan 1 tl psylliumia. Älä laita taikinaan erikseen nostatusaineita, jos gluteeniton jauhoseos sisältää jo niitä. Valitse täytteeseen gluteenittomia piparkakkuja.

Valmista piparkakkutäyte: Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja mausta sokerilla sekä kanelilla. Murenna piparkakut ja kääntele vaahtoon. Tarkista maku ja lisää halutessasi lisää makeutta. Mittaa marmeladi valmiiksi.

Kostutusta varten sekoita keskenään 1 dl Aito Kaurajuoma Baristaa ja 1 tl vaniljasokeria.

Kakun kokoaminen

Leikkaa piparkakku-kakkupohja kolmeen kerrokseen. Tasoita kakun kohonnut pinta. Nosta alimmainen pala tarjoilualustalle, kostuta se kevyesti vaniljakaurajuomalla. Lusikoi kostutetulle pohjalle marmeladia ja nostele päälle hyvä kerros kuohkeaa piparkakkutäytettä. Toista kostutus ja täyttö kahteen muuhun kerrokseen. Asettele päällimmäisen kerroksen päälle pieniä piparitaloja tai muita piparkakkukoristeita. Tarjoile kakku joulupöydässä!

 

piparkakku-kakku

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Fazer Aito Kaurajuoma Barista

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravispi