Parsapiirakka

Maidoton ja gluteeniton parsapiirakka maistuu moneen makuun. Mehevä täyte syntyy Fazer Aito Kauraruoalla.

Ainekset

Pohja

  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl suolaa
  • 2/3 tl psylliumia
  • 150 g maidotonta margariinia
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 6 tankoparsaa
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 1 punasipuli
  • 4 kirsikkatomaattia
  • 1 puntti tuoretta basilikaa
  • 2 ½ dl Fazer Aito Kauraruokaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl mustapippuria
  • noin 1 tl suolaa

Ohjeet

Mittaa gluteeniton jauhoseos monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Lisää joukkoon kylmä margariini pieninä paloina sekä suola ja psyllium. Pyöräytä ainekset hienoksi muruksi ja lisää sen jälkeen vesi joukkoon. Työstä taikinasta käsin tiivis taikinapallo ja painele taikina noin 22 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessa apuna pientä määrää gluteenittomia jauhoja. Painele haarukalla reikiä piirakkapohjaan ja laita piirakkapohjan päälle leivinpaperi. Kaada leivinpaperin päälle painoksi kuivia herneitä tai keraamisia painoherneitä. Esipaista pohjaa noin 15 minuutin ajan 200 asteessa. Lusikoi herneet leivinpaperin päältä pois ja poista leivinpaperi varovasti. Jos paperi tarttuu piirakkapohjaan kiinni, anna pohjan jäähtyä. Poista leivinpaperi jäähtyneestä piirakasta varovasti pois.

Valmista täyte esivalmistelemalla vihannekset. Katkaise tankoparsoista puinen osa taivuttamalla tankoparsaa. Puinen pää napsahtaa helposti poikki tuoreesta tankoparsasta. Kuori tankoparsat, mutta jätä kukinnot kuorimatta. Puolita parsat pystysuunnassa ja leikkaa vielä paloiksi. Siivuta punasipuli sekä kesäkurpitsa ja puolita kirsikkatomaatit. Sekoita kulhossa Aito Kauraruoka ja kananmunat. Raasta tai pilko valkosipuli nesteen joukkoon. Mausta neste mustapippurilla ja suolalla. Maista, että täytteessä on sopiva suolaisuus. Sekoita hyvin.

Levitä noin puolet kesäkurpitsoista ja sipulisiivuista piirakkapohjan päälle. Lisää vielä tankoparsojen pilkotut osat, mutta älä laita kukintoja. Revi kasvisten päälle osa tuoreista basilikanlehdistä. Kaada päälle kauraruokaseos ja lado sen päälle kauniisti loput täytteen vihannekset. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35 minuutin ajan, tai kunnes piirakan täyte on hyytynyt. Koristele piirakka lopuksi tuoreella basilikalla.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka