Pääsiäiskuppikakut

Pääsiäisen suloiset, maidottomat kuppikakut saavat kuorrutteekseen täyteläisen pehmeää vaniljavaahtoa Aito Kauravispistä ja vaahtoutuvasta Aito Kaura Vaniljakastikkeesta.

Ainekset (noin 10 kuppikakkua)

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 100 g sulatettua maidotonta margariinia tai neutraalia öljyä
  • 1 dl Aito Kauravälipalaa makusi mukaan, esim. mansikka
  • 2 dl kivennäisvettä

Koristeluun:

Ohjeet

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Asettele vuoat kuppikakkuvuoan koloihin. Sekoita kuivat aineet. Sekoita joukkoon sulatettu margariini, kauravälipala ja kivennäisvesi. Kaada taikina paperisilla kuppikakkuvuoilla vuorattuun kuppikakku-uunivuokaan (n.3/4 täyteen) ja paista 30 min. Anna kuppikakkujen jäähtyä.

Muotoile pupukorvat ja nenät sokerimassasta. Vaahdota Kauravispi ja Kauravanilja yhtä aikaa. Pursota vaniljavaahtoa kuppikakkujen päälle. Pupukorvat pysyvät paikoillaan esim. cocktail-tikun avulla. Asettele suklaahiput silmiksi.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kauravispi

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kaura Vaniljakastike

Välipalat

Aito Kauravälipala Mansikka