Paahdettu Tomaatti-punajuurikeitto

Paahdettu tomaattipunajuurikeitto valmistuu paahtamalla punajuuret, kirsikkatomaatit ja valkosipulit uunissa ja surauttamalla ne sitten Fazer Aito Kauraruuan kera sileäksi sosekeitoksi. Kasvissosekeitto on maidoton, vegaaninen ja gluteeniton. Lisukkeilla tuot keittoon lisää ruokaisuutta ja mausteisuutta. Ohjeet parhaisiin keittolisukkeisiin löydät täältä!

Ainekset:

(4:lle)

  • 2 punajuurta, yhteensä noin 250 g pieneksi pilkottuna
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2-3 valkosipulin kynttä kuoressaan, ei pilkottuna
  • tilkka oliiviöljyä ja ripaus suolaa
  • 5 dl vettä + 1,5 liemikuutiota
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1,5 dl Fazer Aito Kauraruoka maustamaton tai paahdettu sipuli

Lisukkeeksi: Paahdettuja kikherneitä, maustettuja linssejä tai yrteillä maustettua Fazer Alku Ruokakauraa. Ohjeet lisukkeisiin täällä!

Ohjeet:

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Asettele pieneksi pilkotut punajuuret, kokonaiset kirsikkatomaatit ja valkosipulit kuorineen uunipellille. Lorauta päälle oliiviöljyä ja ripaus suolaa.

Paahda kasviksia uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes punajuuren palat ovat pehmenneet ja ruskistuneet. Mitä pienempiä palaset ovat, sen nopeammin ne kypsyvät. Valkosipulin kynsiä voit tarkkailla jo aikaisemmin, ja ottaa ne pois, jos ne ovat ruskistuneet.

Kiehauta kattilassa vesi ja lisää kasvisliemikuutiot. Lisää joukkoon tomaattimurska, yrtit, paahdetut punajuuret ja tomaatit. Purista pehmenneet valkosipulit kuoresta ulos kattilaan. Anna keiton hautua kannen alla hiljalleen noin 15 minuutin ajan.

Lisää lopuksi joukkoon Fazer Aito Kauraruoka ja sekoita keitto sileäksi sauvasekoittimella. Tarjoa keitto lisukkeiden kanssa. Ohjeet lisukkeisiin löydät täältä! Voit myös lorauttaa lämpimän keiton joukkoon lisää Fazer Aito Kauraruokaa juuri ennen tarjoilua.

Fazer Aito Tomaattipunajuurikeitto

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaitto ja leivonta

Fazer Aito Kauraruoka

Ruoanlaitto ja leivonta

Fazer Aito Kauraruoka Paahdettu Sipuli