Paahdettu parsa- ja broccolinisalaatti

Ihana keväinen parsasalaatti ilahduttaa niin pääsiäispöydässä kuin vappubrunssilla. Parsat ja broccolinit paahdetaan nopeasti pannulla ja päälle ripotellaan raikkaan sitruunaista Fazer Aito Kauraruuasta tehtyä kastiketta. Maidottomasta ja gluteenittomasta reseptistä riittää kahdelle ruokailijalle.

Valmistusaika: 25 min

Ainekset:

Sitruunainen kastike

 

Salaatti

  • 0,5 dl kurpitsansiemeniä
  • pieni nippu parsaa
  • nippu broccolinia
  • (1 paketti maustettuja kasviproteiinikuutioita)
  • öljyä paistamiseen
  • nippu salaatinlehtiä esim. Romaine
  • tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa tai muita tuoreita yrttejä maun mukaan

 

Ohjeet:

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimessa, kunnes kastike on täysin sileää. Voit helpottaa sekoittamista siten, että liotat cashewpähkinöitä vedessä pari tuntia ennen kastikkeen blendaamista. Huuhtele liotetut pähkinät hyvin ennen blendaamista.

Paahda kuumalla kuivalla pannulla kurpitsansiemeniä muutaman minuutin ajan ja laita hetkeksi sivuun.

Huuhtele parsat ja napsauta parsan varret pois taittamalla parsaa keskeltä kaareksi. Parsanvarsi napsahtaa oikeasta kohdasta, ja voit pilkkoa jäljelle jääneen varren pään pieniksi paloiksi.

Paahda parsanpaloja öljyssä pannulla noin viisi minuuttia. Huuhtele broccolini, kuivaa ja paahda pannulla muutaman minuutin ajan. Sekä parsa että broccolini saa jäädä rapsakaksi.

(Halutessasi salaattiin lisää ruokaisuutta, ruskista pannulla öljyssä kasviproteiinikuutiot.)

Asettele salaattiainekset lautasille ja nauti sitruunaisen kastikkeen kanssa.

 

Vinkki: Voit käyttää poistetut parsanvarret esim. keitossa tai pestossa.

Vinkki: Sitruunaista kastiketta jää yli, joten sitä voit käyttää esimerkiksi pastakastikkeena tai uunijuuresten kera.

Fazer Aito Parsa Broccolini salaatti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka