Paahdettu kurpitsa-tomaattikeitto

Perinteinen tomaattikeitto saa makua paahdetusta kurpitsasta. Täyteläisyyttä keittoon tuovat kikherneet ja Fazer Aito Kauraruoka Paahdettu sipuli. Kurpitsa-tomaattikeitto hurmaa kaikenikäiset herkuttelijat!

Ainekset (4-6 annosta)

Paahdettu kurpitsa:

  • 800 g Hokkaido-kurpitsa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Keitto

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl tomaatipyrettä
  • 2 tl curry-jauhetta
  • 1 tl jauhettua kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 luomutomaattimurskatölkkiä (500 g per tölkki)
  • 1-2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • n.150 g keitettyjä kikherneitä
  • 1 purkki Fazer Aito Kauraruoka Paahdettu sipuli
  • Tarjoiluun: Paahdettuja kurpitsan siivuja, paahdettuja auringonkukansiemeniä ja tuoreita yrttejä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa kahtia ja poista siemenet ja rihmat. Viipaloi kurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipellille ja lorauta päälle noin 1 rkl oliiviöljyä. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia, tai kunnes palat ovat pehmenneet.

Valmistele paahtamisen aikana keitto: raasta inkivääri ja pilko valkosipuli pieneksi. Lämmitä pannulla 1 rkl öljyä ja lisää joukkoon inkivääri ja valkosipuli. Paista muutaman minuutin ajan keskilämmöllä. Lisää joukkoon tomaattipyre ja mausteet. Anna mausteiden lämmetä noin minuutin ajan. Kaada päälle tomaattimurska, vesi, kikherneet ja lisää vielä liemikuutio. Anna keiton hautua 15 minuuttia miedolla lämmöllä (kansi päällä). Lisää lopuksi joukkoon Fazer Aito Kauraruoka paahdettu sipuli sekä paahdettuja kurpitsan paloja.

Tarjoile keitto kuumalla kuivalla pannulla parin minuutin ajan paahdettujen auringonkukansiementen sekä tuoreiden yrttien kanssa. Voit myös jättää muutaman kurpitsan siivun keiton päälle koristeeksi.

Vinkki: Saat keittoon vaihtelua, kun surautat blenderillä paahdettuja kurpitsan viipaleita sileäksi. Lisää kurpitsasose keittoon, mutta jätä muutama viipale sattumiksi tai keiton päälle koristeeksi.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka Paahdettu Sipuli