Paahdettu kurpitsa hasselpähkinöillä

Ihana syksyinen resepti, jossa paahdettu kurpitsa yhdistetään rapeisiin hasselpähkinöihin, papuihin ja linsseihin, ja kruunataan kermaisella Fazer Aito Kauraruoka Pippurilla.

Ainekset (4 annosta)

  • 1 myskikurpitsa (n. 800 g)
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl hasselpähkinöitä, karkeaksi hienonnettuna
  • 4 dl beluga-linssejä (tai punaisia linssejä)
  • 1 purkki (250 ml) Fazer Aito Kauraruoka Pippuri
  • 150 g vahapapuja
  • 1/2 dl poimittuja timjamilehtiä
  • Suolaa ja juuri jauhettua mustapippuria

Ohjeet

Aseta uuni 175 ° C: seen (kuumailma). Keitä litra vettä kattilassa tai teekannulla. Kuori ja leikkaa kurpitsa kiiloiksi ja aseta uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita valkosipulin, oliiviöljyn ja mustapippurin kanssa. Ripottele päälle hasselpähkinät ja paista uunissa noin 30 minuuttia. Ripottele päälle suolaa, kun kurpitsa on valmis (jotta nestettä ei valu ulos ja siitä tulee rapeaa).

Aseta beluga-linssit pitkänmuotoiseen vuokaan ja kaada kuuma vesi päälle. Peitä muovikelmulla ja anna seistä ja liota noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä. Siivilöi ja huuhtele linssit kylmällä vedellä.

Leikkaa vahapavuista ruskea osa pois ja jaa ne kahden senttimetrin palasiksi. Keitä pavut kevyesti suolaisessa vedessä noin 3 minuuttia. Keitä Fazer Aito Kauraruoka Pippuri ja sekoita linsseihin ja vahapavuihin. Ripottele timjamia kurpitsan päälle ja tarjoile kermaisten linssien kanssa.

 

 

paahdettu kurpitsa Fazer Aito Kauraruoka Pippuri

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka Pippuri