Paahdettu kukkakaalikeitto kaurapalamurulla

Kukkakaalista saa monenlaista herkullista ruokaa koko perheelle. Fazer Aito Kauraruoka Juustonmakuinen tuo täyteläisyyttä tähän vegaaneillekin sopivaan kasviskeittoon.

Ainekset

  • 650 g kukkakaalia (noin yksi iso kukkakaali)
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa
  • 7 dl kasvislientä (kiehuvaan veteen liotettuna 1 – 1 ¼ kasvisliemikuutio)
  • 2 dl käyttövalmiita cannelini-papuja
  • 2,5 dl / 1 purkki Fazer Aito Juustonmakuinen Kauraruoka
  • 1,5 tl kuivattua timjamia
  • Mustapippuria rouhittuna

Päälle:

  • 1 paketti Fazer Yosa Maustamaton Kaurapala
  • 2 tl öljyä
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • Ripaus suolaa

Tarjoiluun:

  • Tuoreita yrttejä, kuten timjamia tai oreganoa

Ohjeet

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Pilko sipuli neljään tai kuuteen osaan. Sekoita kukkakaalin ja sipulin palojen joukkoon öljyä, asettele leivinpaperille ja ripottele suolaa päälle. Paahda uunissa n. 20 minuuttia, tai kunnes kukinnot ovat selvästi ruskistuneet.

Keitä kasvisliemi kattilassa ja kaada joukkoon huuhdellut, käyttövalmiit pavut. Kaada joukkoon myös suurin osa paahdetusta kukkakaalista ja kaikki sipulit. Osan paahdetuista kukkakaaleista voit jättää keiton päälle. Keitä 10 minuuttia. Mausta timjamilla ja mustapippurilla.

Kaada joukkoon juustonmakuinen Fazer Aito Kauraruoka ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna vielä hautua kannen alla 5 minuuttia.

Kuivaa Fazer Yosa Kaurapala ja murustele pieniksi muruiksi kuivalle pannulle. Paahda pannulla, kunnes murut ruskistuvat. Lisää joukkoon öljy, valkosipulijauhe ja suola ja paista vielä noin minuutin ajan.

Tarjoa keitto kaurapalamurun ja yrttien kera.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kauraruoka Juustonmakuinen