Omena-marenkijälkiruoka
Fazer Aito maustamaton Ruokafraiche toimii mainiosti myös makeissa jälkiruoissa! Ihana omenainen kaurapaistos saa kaverikseen rapeita vegaanisia marenkeja sekä vaniljaista Fazer Aito Ruokafraichea.
Ainekset:
Vegaaninen marenki
- 1 dl kikhernepurkin lientä
- 1 dl sokeria
- 1 tl sitruunamehua
Omenapaistos
- 2 omenaa (n. 250 g)
- 1 rkl kookosöljyä tai vegaanista margariinia / voita
- 1,5 dl Fazer Alku kaurahiutaleita
- 0,75 dl vaahterasiirappia tai muuta vaaleaa siirappia
- 1 tl Ceyloninkanelia
- ½ tl jauhettua kardemummaa
- ¼ tl suolaa
Vaniljakastike
- 1 purkki Fazer Aito Ruokafraiche, maustamaton
- 3 tl vaniljasokeria
Ohjeet:
Lämmitä uuni 120 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Valuta kikhernepurkin liemi lasiseen tai keraamiseen kulhoon. Vatkaa lientä muutaman minuutin ajan, kunnes vaahto muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää joukkoon sokeri ja sitruunamehu ja jatka vaahdottamista, kunnes saat kovaa valkoista vaahtoa. Tämä voi viedä parista minuutista viiteen minuuttiin.
Pursota vaahto pellille pieniksi marengeiksi ja paista uunissa noin 45-60 minuuttia tai kunnes marengit ovat kovia ja rapeita. Tarkkaile marenkeja 45 minuutin kohdalla ja paista noin 5 minuuttia kerrallaan, kunnes ne ovat valmiita.
Pilko omenat pieniksi paloiksi ja pehmennä niitä pannulla kookosöljyssä parin minuutin ajan. Lisää joukkoon Fazer Alku kaurahiutaleet, siirappi, kaneli, kardemumma ja suola. Sekoita paistosta muutaman minuutin ajan keskilämmöllä, kunnes omenat ovat pehmenneet sopiviksi.
Sekoita kulhossa Fazer Aito Ruokafraiche ja vaniljasokeri.
Tarjoa omenakaurapaistosta vaniljakastikkeen ja pikkumarenkien kanssa.
