Nakkikastike

Perinteinen nakkikastike saa uutta makua, kun lisäät joukkoon paahdetun sipulin makuista Aito Kauraruokaa sekä lämmittävää kurkumajauhetta. Vegaaninen nakkikastike syntyy käyttämällä tavallisen nakkien sijaan vegenakkeja!

Ainekset
(4 hlö)

  • Pastaa neljälle
  • 250 g (vege)nakkeja
  • 1 rkl voita tai margariinia paistamiseen
  • 2 rkl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja, esim. maissijauhoja)
  • 1 purkki Aito Kauraruoka Paahdettu sipuli
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • ½ tl jauhettua kurkumaa
  • ¼ tl paprikajauhetta
  • ¼ tl valkopippuria
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Lisukesalaatti

  • muutama lehtikaalin lehti
  • suolakurkkua
  • kastikkeeksi neitsytoliiviöljyä

Ohjeet

Keitä pasta ohjeen mukaan. Leikkaa nakit pieniksi kolikoiksi ja ruskista pannulla. Lisää vehnäjauhot ja jatka paistamista, kunnes jauhotkin ruskistuvat. Lisää Kauraruoka ja mausteet ja kuumenna kastiketta sekoitellen muutaman minuutin ajan. Tarjoile kastike pastan ja lisukesalaatin kanssa.

Lisukesalaatti: revi lehtikaalin lehdet pieniksi ja hiero niihin käsin teelusikallinen neitsytoliiviöljyä, kunnes lehdet pehmenevät. Pilko suolakurkku ja lisää lehtikaalin joukkoon.

Perinteinen nakkikastike saa uutta makua, kun lisäät joukkoon paahdetun sipulin makuista Kaslink Aito Kauraruokaa sekä lämmittävää kurkumajauhetta.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kauraruoka Paahdettu Sipuli