Mustikkatäytekakku

Herkullisen mustikkainen, vegaaninen ja maidoton täytekakku maistuu moneen makuun! Juhlatäytekakun pohjaan tuo mehevyyttä Aito Kauraruoka, ja täytteessä maistuu Aito Kauravälipala Mustikka. Jos mieli tekee enemmän mansikkakakkua, korvaa vain mustikkainen Kauravälipala mansikkaisella, ja vaihda tuoreet mustikat mansikoihin. Voit koristella kakun rennosti tuoreilla marjoilla ja yrteillä.

Ainekset (noin 8-10 palaa)

Pohja:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2,5 dl Aito Kauraruoka
  • 1 banaani (paino n.150 g, josta tulee banaanisosetta n. 1 dl)
  • 0,5 dl neitsytkookosöljyä

Täyte ja koristelu:

  • Kookoskermaa varten kolme kookosmaitotölkkiä, jotka ovat olleet yön yli jääkaapissa
  • 2-3 dl Aito Kauravälipala Mustikka (riippuen siitä, miten mustikkaista haluat)
  • n. 4 dl tuoreita mustikoita (joko pensasmustikoita tai metsämustikoita)
  • Sitruunamelissan tai mintunlehtiä

Ohjeet

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Soseuta banaani haarukalla ja sulata kookosöljy. Jos kauraruoka on jääkaappikylmää, lämmitä sitä hetki. Sekoita yhteen soseutettu banaani, huoneenlämpöinen kauraruoka sekä sulatettu öljy.

Sekoita kuivat aineet: jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Kaada kauraruoka-banaaniseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita varovasti käännellen yhteen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle siten, että se on lähes koko uunipellin kokoinen. Paista 180 C uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.

Vatkaa täytteen ainekset: kaavi kookosmaitotölkeistä jähmettynyt kookoskerma ja vatkaa se sileäksi. Lisää joukkoon Kaslink Aito Kauravälipala Mustikkaa ja jatka vatkaamista, kunnes saat kuohkeaa mustikkaista kermaa.

Leikkaa kakkulevy kahdeksi palaksi. Nosta pohjalevy tarjoiluastiaan varovasti siten, että kakun alapuoli tulee ylöspäin. Tämä puoli imee paremmin kosteutta. Levitä kakun päälle mustikkaista kookoskermaa ja lisää päälle tuoreita mustikoita. Jos käytät pensasmustikoita, halkaise ne ensin, jos ne ovat kovin suuria. Nosta varovasti päälle toinen kakkulevy ja levitä päälle ja reunoille loput kermasta. Koristele kakku tuoreilla mustikoilla ja yrtinlehdillä.

Vinkki: tämä maidoton täytekakku muuntuu mansikkaiseksi, kun käytät Aito Kauravälipala Mansikkaa ja tuoreita mansikoita.

Fazer Aito mustikkatäytekakku

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaitto ja leivonta

Fazer Aito Kauraruoka

Välipalat

Aito Kauravälipala Mansikka

Välipalat

Aito Kauravälipala Mustikka