Munakoiso-kesäkurpitsalasagne

Kasviksista koottavan, helpon lasagnen herkullisen maun täydentää Fazer Aito Kauraruoka Juustonmakuinen. Ihana munakoiso-kesäkurpitsalasagne ilahduttaa niin arkena kuin viikonloppunakin! Kasvislasagnen resepti on maidoton, gluteeniton ja sopii myös vegaaneille!

Ainekset

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 prk Fazer Aito Kauraruoka Juustonmakuinen
  • 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 1 dl manteleita
  • suolaa, mustapippuria

Päälle

  • 1 dl manteleita
  • 150 g vegaanista juustoa

Tarjoiluun

  • rucolaa

Ohjeet

Viipaloi munakoisot ja levitä ne leikkuulaudalle talouspaperin päälle. Ripottele viipaleille hieman suolaa, jotta ylimääräinen neste tihkuu pois. Viipaloi kesäkurpitsat.

Kuutioi paprikat ja paista valkosipulin kanssa pannulla oliiviöljyssä 3-4 minuuttia, kunnes paprikat pehmenevät. Soseuta Aito Kauraruoka Juustonmakuinen, valutetut aurinkokuivatut tomaatit ja 1 dl manteleita kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon paprikanpalat.

Kuivaa ylimääräinen neste munakoisoista. Pilko 1 dl manteleita karkeaksi rouheeksi. Kaada uunivuoan (n. 20x 30 cm) pohjalle vähän kastiketta. Laita kerros munakoison ja kesäkurpitsan viipaleita tasaisesti kastikkeen päälle. Lisää kastiketta ja seuraava vihanneskerros. Lisää päällimmäiseksi viimeinen erä kastiketta.

Ripottele päälle mantelirouhetta ja raastettua vegaanijuustoa. Paista uunissa, 175 asteessa noin 25 minuttia, kunnes lasagne on saanut kauniin värin pintaansa. Tarjoile rucolan kanssa.

MUNAKOISO-KESÄKURPITSALASAGNE

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka Juustonmakuinen