minileivokset KINUSKISYDÄMELLÄ

Ihanalla suussasulavalla kinuskisydämellä täytetyt minileivokset vievät kielen mennessään. Helposti naposteltavat herkut maistuvat koko perheelle!

ainekset (noin 20 kpl):

  • 20 kpl keksejä, esimerkiksi Jyväshyvä Kaurakeksi 100 %

Marenkitäyte

  • 3 kananmunanvalkuaista
  • 1,5 dl hienosokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl agar agar -jauhetta
  • 2 rkl haaleaa vettä

Kinuskisydän

Suklaakuorrute

  • 300 g Fazer Premium leivontasuklaata 70%
  • 3 tl öljyä
  • strösseliä, kookoshiutaleita tai sormisuolaa koristeluun

OHJEET

Aloita tekemällä leivosten täyte. Vatkaa kananmunanvalkuaiset kiinteäksi vaahdoksi sähkövatkaimella lasi- tai metallikulhossa. LIsää sokeri ja vaniljasokeri vähän kerrallaan, sekoita koko ajan kunnes saat kuohkean seoksen. Kaada agar agar -jauhe ja vesi pieneen kulhoon. Sekoita ja lämmitä mikrossa täydellä teholla 25 sekuntia. Sekoita ja anna jäähtyä (mutta ei kovettua!). Kaada agar agar -seos marenkiseokseen sekoittaen samalla sähkövatkaimella, jotta kokkareita ei pääse syntymään. Kaada täyte pursotinpussiin, pursota marenkiseosta keksiesi päälle pyöreällä tyllillä. Pursota  tämän jälkeen Fazer Aito Kaurakinuskikastiketta jokaisen leivoksen täytteen keskelle.

Laita leivokset täytteineen leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle ja pakastimeen jähmettymään. Anna seistä pakkasessa noin tunnin ajan,

Rouhi suklaa pieniksi paloiksi lämpöä kestävään kulhoon. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon öljy. Anna jäähtyä hieman, mutta jätä kuorrute juoksevaksi.

Ota jäähtyneet leivospohjat pakastimesta ja kuorruta ne yksi kerrallaan suklaaseoksessa. Aseta takaisin kylmälle tarjottimelle. Koristele sormisuolalla juuri ennenkuin suklaa kovettuu.

Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

 

 

Mums mums - Gräddbollar med kolafyllning

Reseptissä käytetyt tuotteet

Jälkiruoat

Fazer Aito Kaurakinuskikastike