Mehevä makaronivuoka
Täyteläinen ja mehevä mac’n’cheese-tyyppinen makaronipaistos syntyy helposti maidottomana ja ilman juustoa. Mausta ei tingitä, kun mukana on Fazer Aito Kauraruoka Juustonmakuinen! Parsakaali ja sienet täydentävät tämän suosikin maukkaaksi herkuksi.
Ainekset
- 1 parsakaali
- 250 g osterivinokkaita tai herkkusieniä
- oliiviöljyä
- 1 salottisipuli silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 7 dl makaronia
- 2 prk Fazer Aito Kauraruoka Juustonmakuinen
- suolaa, mustapippuria
Pinnalle
- korppujauhoa
Tarjoiluun
- tuoreyrttisilppua
Ohjeet
Irrota parsakaalista nuput ja leikkaa kanta pieniin osiin. Kiehauta parsakaalin palat kevyesti, noin 3 minuutin ajan ja kaada vesi pois. Keitä makaronit 2 minuuttia vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa ja kaada vesi pois.
Paista paloitellut sienet oliiviöljyssä, lisää joukkoon sipuli- ja valkosipulisilppu ja jatka paistamista parin minuutin ajan.
Sekoita makaronit, parsakaalit, sienet ja Fazer Aito Kauraruoka Juustonmakuinen, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos öljyttyyn uunivuokaan (noin 20×30 cm). Ripottele päälle korppujauhoa ja paista uunissa (225 astetta, kiertoilma) noin 20 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on saanut kauniin värin. Tarjoile tuoreyrttisilpun kera.
