Mehevä banaanileipä

Ehtivätkö banaanit jo ylikypsiksi? Ei haittaa, ne voi käyttää tähän ihanan mehevään banaanileipään, joka paistuu uunissa tuoksuvaksi herkuksi. Leipä sopii myös vegaaneille.

Ainekset

  • 2 banaania (ruskeapilkullisia ja makeita)
  • 3 dl Fazer Aito Kauravälipala maustamatonta
  • 1 dl Fazer Aito Kaurajuomaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kauraleseitä
  • 2 dl kookossokeria
  • 2 tl Ceylonin kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • ruokaöljyä tai margariinia vuoan voiteluun

Ohjeet

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele vuoan (26 cm) pohja ja reunat.

Muussaa banaanit haarukalla ja sekoita yhteen kauravälipalan, kaurajuoman ja öljyn kanssa.

Sekoita kaikki kuivat aineet. Sekoita banaani-kauravälipalaseos kuivien aineiden joukkoon. Kääntele taikina tasaiseksi, mutta älä sekoita liikaa.

Kaada taikina vuokaan ja paista n. 55-65 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä. Testaa leivän kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, leipä on kypsä. Voit laittaa vuoan päälle leivinpaperin tai folion paiston loppuvaiheessa, jotta leipä ei ruskistu liikaa pinnalta.

Anna leivän olla vuoassa paiston jälkeen n.15 minuuttia ja kumoa leipä varovasti ritilälle.

Nauti leipä sellaisenaan tai vaikkapa pähkinävoin ja hillon tai marjojen kanssa.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Fazer Aito Kaurajuoma

Välipalat

Fazer Aito Kauravälipala