MAUSTEISET PYÖRYKÄT JA MUNAKOISOTAHNA

Mausteiset soijarouhepyörykät ja munakoisotahna eli baba ganoush maistuvat kasvisruokien ystäville. Smaragdinhohtoiset granaattiomenansiemenet viimeistelevät annoksen juhlaruuaksikin.

Ainekset

  • 2 ½ dl soijarouhetta
  • 1 tlk (2 ½ dl) Fazer Aito Kauraruoka Pippuri
  • 3 rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta
  • 1 dl ruiskorppujauhoja
  • 1 ½ rkl perunajauhoja
  • 2 tl ras el hanout mausteseosta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen

Munakoisotahna eli baba ganoush

  • 2 munakoisoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tahinia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa

Viimeistelyyn

  • granaattiomenan siemeniä
  • lehtipersiljaa

Ohjeet

Aloita munakoisotahnasta. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pistele munakoisoihin reikiä ja aseta uunivuokaan. Paahda noin 60 minuuttia. Käännä puolessa välissä paahtoa. Anna munakoisojen jäähtyä. Kaavi pehmeä sisus kulhoon, mittaa joukkoon muut aineet ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku.

Tee sitten soijarouhepyörykät. Mittaa soijarouhe, kauraruoka, soijakastike, ruiskorppujauhot, perunajauhot ja mausteet kulhoon. Jätä turpoamaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulit raukeiksi. Sekoita soijarouheseoksen joukkoon. Muotoile soijarouhemassasta pyöryköitä ja paista pannulla tilkassa oliiviöljyä rapeiksi. Kokoa annos. Levitä munakoisotahna laakealle tarjoiluvadille. Aseta päälle soijarouhepyörykät. Viimeistele granaattiomenansiemenillä ja lehtipersiljalla.

 

mausteiset pyörykät kasvispyörykät vegepyörykät

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka Pippuri