ManTELIKAKKU MAITOSUKLAALLA JA KINUSKIKASTIKKEELLA

Taivaallisen herkullinen gluteeniton kakku, jossa on mantelipohja, sileä maitosuklaakuorrute ja kuohkeaa kinuskivispiä. Tästä ihanasta kakusta riittää isommallekin porukalle! Reseptissä on käytetty pyöreää kakkumuottia, jonka halkaisija on 23 cm, josta tulee 10-12 palaa.

ainekset

Pohja:

  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 300 g mantelijauhoja
  • 200 g tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Maitosuklaakuorrute:

Koristeluun:

OHJEET

Lämmitä uuni 175 asteeseen (ylä- ja alalämpö).

Vatkaa munanvalkuaiset kiinteäksi vaahdoksi sähkövatkaimella metallisessa tai lasisessa kulhossa. Lisää mantelijauhot, tomusokeri ja vaniljasokeri ja kääntele varovasti lastalla tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa noin 23 cm vuoka leivinpaperilla. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on paistunut perusteellisesti ja saanut hieman väriä. Anna sitten pohjan jäähtyä kokonaan.

Pilko maitosuklaa ja laita suklaa lämmönkestävään lasi- tai metallikulhoon voin kanssa. Kuumenna Fazer Aito Kauravispi kattilassa ja nosta pois lämmöltä juuri ennen kuin se alkaa kiehua. Kaada kuuma Kauravispi suklaan päälle ja anna seistä 5 minuuttia. Sekoita varovasti tasaiseksi suklaakuorrutteeksi. Levitä kuorrutus mantelipohjalle ja aseta jääkaappiin kovettumaan noin 2 tunniksi.

Koristele Fazer Aito Kaurakinuskikastikkeella ja tuoreilla marjoilla.

Mandeltårta Fazer Aito

Reseptissä käytetyt tuotteet

Jälkiruoat

Fazer Aito Kaurakinuskikastike

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravispi