Makaronilaatikko

Tässä vuoassa yhdistyy kaksi herkullista arkiruokaa: ruskea kastike ja makaronilaatikko! Aito Kauraruoka Paahdettu sipuli antaa ruoalle miedon pehmeän, sipulisen maun.

Tarvitset

  • 6 dl makaronia
  • 1 paketti valmiiksi keitettyjä punaisia linssejä (n.290 g, valutettu paino n.180 g)
  • 3 rkl voita tai margariinia
  • 3 rkl spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja / gluteenitonta maissijauhoa)
  • 2,5 dl kiehuvaa vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 2,5 dl Aito Kauraruoka Paahdettu Sipuli
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Päälle

  • (vege)juustoraastetta

Tarjoiluun

  • Pilko paprikoista, kaalista ja porkkanasta värikäs salaatti.

Ohjeet

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Keitä makaronit kypsiksi ohjeen mukaan. Murustele puolikas kasvisliemikuutio kiehuvan veden joukkoon ja sekoita hyvin. Kuumenna pannulla voi tai margariini ja lisää jauhot. Ruskista jauhoja koko ajan sekoitellen parin minuutin ajan. Lisää kasvisliemi vähitellen, jauhoseokseen imeyttäen ja sekoittaen. Seoksen ei tarvitse olla tasainen eikä liemen tarvitse imeytyä kokonaan. Lisää lopuksi linssit ja Kauraruoka Sipuli ja anna kastikkeen porista muutaman minuutin ajan.

Laita uunivuokaan makaronit ja sekoita joukkoon ruskeakastike. Maista ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Laita vuoka uuniin 20 minuutiksi. Ripottele päälle juustoraaste ja anna vielä paistua uunissa n.10 minuuttia tai kunnes juustoraaste on sulanut ja saanut väriä. Tarjoile makaronilaatikko värikkään ja raikkaan salaatin kera.

Makaronilaatikko

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kauraruoka Paahdettu Sipuli