Maidoton mangojäätelö

Herkullinen, maidoton mangojäätelö syntyy helposti ilman jäätelökonetta! Jäätelön pohjana toimii itse keitetty kondensoitu kaurajuoma, joka tuo jäätelöön makeutta. Raikasta mangon makua tuo Fazer Yosa Kauravälipala Mango. Voit käyttää makusi mukaan myös muita Yosa- tai Aito-kauravälipaloja.

Ainekset

Ohjeet

Valmista maidoton, kondensoitu kaurajuoma mittaamalla pinnoitettuun paistinpannuun tai kattilaan kaurajuoma ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi. Pienennä tehoja puoleen ja anna seoksen kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, tai kunnes seosta on jäljellä noin 2,5-3 desilitraa. Sekoittele välillä. Jos käytät pientä kattilaa, voit joutua keittämään seosta hieman kauemmin. Kaada valmis kondensoitu kaurajuoma astiaan ja viilennä se jääkaappikylmäksi.

Vatkaa Aito Kauravispi vaahdoksi. Ota kondensoidusta kaurajuomasta kaksi teelusikallista erilleen. Sekoita kulhossa Yosa Kauravälipala Mango ja loput itse tehdystä kondensoidusta kaurajuomasta. Nostele joukkoon Kauravispi ja lusikoi jäätelö sopivaan astiaan.

Sekoita erilleen otettu kondensoitu kaurajuoma ja mangosose keskenään. Lusikoi mangosose jäätelömassan päälle ja pyöräytä se lusikalla raidoiksi jäätelömassan joukkoon. Suojaa jäätelö ja nosta se pakastimeen pakastumaan.

Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Näin jäätelö on helpompi pyöritellä kauniiksi palloksi jäätelötötteröön tai annoskulhoihin.

Fazer Aito Maidoton mangojäätelö

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Fazer Aito Kaurajuoma Barista

Ruoanlaitto ja leivonta

Fazer Aito Kauravispi