maidoton kinuskijäätelö grillatun ananaksen ja kardemummamurun kanssa

Kesän herkullisin jälkiruoka on tässä. Ihana makuelämys, jjossa yhdistyvät itse tehty, helppo ja maidoton kinuskijäätelö, mehukas grillattu ananas ja kardemummamuru. Et tarvitse tähän jäätelökonetta! Makoisa resepti on vegaaninen ja gluteeniton.

Valmistusaika: 30 min + jäätelön pakastamisaika

Ainekset

Kinuskijäätelö

Kardemummamuru

  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 dl pilkottuja pähkinöitä esim. manteleita
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 1 rkl fariini- tai muscovadosokeria
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 1 ananas

Ohjeet

Vaahdota Fazer Aito Kauravispi ja Kaurakinuskikastike kuohkeaksi vaahdoksi. Blendaa tehosekoittimessa sileäksi kivettömät taatelit, 1 dl Kauravispi-Kaurakinuskivaahtoa, kardemumma ja suola. Sekoita taateliseos kuohkean Kauravispi-Kaurakinuskivaahdon joukkoon ja kääntele tasaiseksi. Pakasta yön yli.

Paahda voissa kuumalla pannulla pilkottuja pähkinöitä jatkuvasti sekoittaen. Laita lämpö pienelle, lisää kardemumma, sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja kaada lautaselle jäähtymään.

Pilko ananas noin 2 cm paksuisiksi siivuiksi. Grillaa siivuja kuumassa grillissä kaikilta puolilta, kunnes ananaspalat ruskistuvat.

Tarjoile ananaspalat lämpimänä kinuskijäätelön ja kardemumma murun kanssa.

 

Reseptissä käytetyt tuotteet

Jälkiruoat

Fazer Aito Kaurakinuskikastike

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravispi