Maidoton Kalakeitto
Tuunaa maidoton kalakeitto täyteläisen mausteiseksi Fazer Aito Kauraruoka Pippurilla!
Ainekset
(4-6 hlö)
- 400 g perunoita (4-5 perunaa)
- 100 g porkkanaa (1-2 porkkanaa)
- 1 litra vettä
- 2 rkl kalafondia tai 2 kalaliemikuutiota
- laakerinlehti
- 400 g lohta (nahaton, ruodoton)
- 1-2 dl Fazer Aito Kauraruoka Pippuria
Keiton päälle
- tuoretta tilliä ja n. 100 g loimulohta
Tarjoiluun
- ruisleipää
Ohjeet
Kuutio perunat ja viipaloi porkkanat ohuiksi kolikoiksi. Kiehauta kattilassa vesi, laakerinlehti sekä kalafondi tai kalaliemikuutiot. Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi liemessä, n. 10-15 minuuttia.
Kuutioi lohi ja lisää palat kattilaan. Lisää joukkoon myös 1 dl Kauraruokaa ja anna kiehahtaa. Ota levy pois päältä ja anna keiton hautua kannen alla muutaman minuutin ajan. Tarkista keiton maku ja lisää Kauraruokaa, jos haluat keittoon enemmän pippurin makua. Lisää myös ripaus suolaa sekä tilliä maun mukaan.
Annostele keitto lautasille ja koristele tuoreella tillillä sekä loimulohen paloilla. Tarjoa keitto esimerkiksi ruisleivän kanssa.
