Linssibolognese

Arkinen linssibolognese muuttuu herkkuateriaksi höystämällä kastiketta Fazer Aito Ruokafraiche Chili ja Paprikalla. Linssibolognese on helppotekoinen ja terveellinen arkiruoka, joka valmistuu alle puolessa tunnissa.

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1-2 porkkanaa (noin 100 g)
  • 2 sellerin vartta (noin 50 g)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 dl kasvislientä (1 dl vettä, johon on liotettu 1 kasvisliemikuutio)
  • noin 250 g käyttövalmiita punaisia linssejä
  • 1,5 rkl tomaattipyrettä
  • 2 tl balsamicoa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl kookossokeria (tai muuta makeuttajaa, myös pari tl tai 1 rkl ketsuppia sopii)
  • Fazer Aito Ruokafraiche Chili ja Paprika
  • Lisäksi: pastaa neljälle

Ohjeet:

Pilko sipulit pieneksi, raasta porkkanat ja paloittele sellerin varret pieniksi paloiksi.

Kuullota sipuleita pannulla öljyssä parin minuutin ajan. Lisää porkkanaraaste ja sellerinpalat ja sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, linssit, Balsamico ja muut mausteet.

Sekoita ja anna kastikkeen hautua pienellä lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Keitä sillä välin pasta.

Tarjoile linssibolognese keitetyn pastan kanssa ja höystä kastike Fazer Aito Ruokafraiche Chili ja Paprikalla.

 

Fazer Aito Ruoka Fraiche Bolognese

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaitto ja leivonta

Fazer Aito Ruokafraiche Chili & Paprika