Lämmittävä linssi-kurpitsapata

Linssi-kurpitsapata on ihanan täyteläinen ja täyttävä kasvisruoka, jossa maistuvat syksyn parhaat maut. Inkiväärin, valkosipulin ja juustokuminan maut pyöristää juuri sopivaksi Fazer Aito Kauraruoka Paahdettu Sipuli.

Ainekset

  • 500 g hokkaidokurpitsaa (~1 pieni/keskikokoinen kurpitsa pilkottuna)
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • pala inkivääriä
  • 1 rkl öljyä kuullottamiseen
  • 2 tl jauhettua kurkumaa
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl kanelia
  • 2 dl kuivia punaisia linssejä huuhdeltuna
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 litra kasvislientä (keitettyä vettä, johon sekoitettu kasvisliemijauhetta tai 1-2 kasvisliemikuutiota)
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1,5 dl kvinoaa huuhdeltuna
  • 2,5 dl Fazer Aito Kauraruoka Paahdettu sipuli
  • Tarjoiluun: tuoreita yrttejä kuten korianteria, suolaa ja sitruuna- tai limenmehua maun mukaan

Ohjeet

Pilko kurpitsa pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä öljyssä. Lisää mausteet ja sekoita. Lisää kurpitsan palat, linssit, tomaattimurska, tomattipyree, kasvisliemi ja kuivatut yrtit. Anna hautua padassa kannen alla 20 minuuttia. Lisää joukkoon huuhdeltu kvinoa ja anna hautua kannen alla vielä 15 minuuttia, tai kunnes kurpitsanpalat ovat kypsiä. Sekoita joukkoon Fazer Aito Kauraruoka paahdettu sipuli.

Tarjoile kurpitsapata tuoreiden yrttien kera, ja lisää tarvittaessa suolaa. Voit myös puristaa sitruunan tai limen mehua joukkoon.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka Paahdettu Sipuli