Kuohkeat kauralesesämpylät

Tuore, itseleivottu leipä maistuu aina! Maidottomat kauralesesämpylät syntyvät Aito Luomu Kaurajuomasta, luomuvehnäjauhoista sekä luomukauraleseistä.

Ainekset (noin 12 sämpylää)

  • 3 dl Aito Luomu Kaurajuomaa
  • 2 dl vettä
  • 8 dl luomuvehnäjauhoja
  • 2 dl luomukauraleseitä
  • 1 pussi kuivahiivaa (11 g)
  • 2 tl suolaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • Lisäksi: n. 0,5 dl luomuvehnäjauhoja sämpylöiden muotoiluun, vettä voiteluun sekä kaurahiutaleita sämpylöiden päälle

Sekoita luomuvehnäjauhot ja kauraleseet keskenään. Lämmitä vesi ja kaurajuoma 42-asteiseksi (kädenlämpöistä lämpimämmäksi). Sekoita kuivahiiva 2 desiin jauho-leseseosta, ja alusta seos vähitellen nesteen sekaan puuhaarukalla tai -kauhalla sekoittaen. Lisää suola ja loput jauho-lesesekoituksesta vähitellen taikinaa vaivaten. Vaivaa lopuksi joukkoon oliiviöljy. Taikina saa jäädä pehmeäksi, jotta sämpylöistä tulee kuohkeita.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitetyssä kulhossa noin tunnin ajan.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile taikina pötköksi. Leikkaa pötkö veitsellä 12 osaan ja pyörittele kevyesti sämpylöiksi. Anna kohota uunipellillä vielä n. 30 minuuttia. Voitele kohonneet sämpylät vedellä, ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista uunissa 15 minuuttia. Nauti sämpylät tuoreena kylmän Aito Kaurajuoma Luomun kanssa.

Maidottomat sämpylät syntyvät Kaslink Aito Luomu Kaurajuomasta, luomuvehnäjauhoista ja luomukauraleseistä.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Aito Luomu Kaurajuoma