Kinuski-Suklaajäätelökakku

Pääsiäisen iloisin kakku on tässä: Maidoton kinuski-suklaajäätelökakku! Pohja tehdään jäätelövohveleista, jäätelö loihditaan Fazer Aito Kaurajuoma Baristasta, kauravispistä ja uusista kaurakastikkeista, ja koko komeuden päälle lorautetaan vielä kaurakinuskikastiketta. Tämä kakku sopii myös vegaaneille!

AINEKSET:

Kondensoitu kaurajuoma

Pohja

  • noin 100 g jäätelövohveleita (esim. Pappagallo)
  • 30 g maidotonta margariinia

Jäätelö

Koristeet

OHJEET:

Kondensoitu kaurajuoma

  1. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Keitä seosta miedolla lämmöllä, niin että se kuplii koko ajan noin 20-30 minuuttia.
  3. Kun seosta on jäljellä noin 3 desiä on se valmista.
  4. Kaada seos pieneen kulhoon ja jäähdytä se jääkaapissa, jossa maito paksuuntuu.

Vinkki! Jos haluat vähemmän makeaa kondensoitua maitoa, laita vain 1,5 dl sokeria ja pidennä keittoaikaa 40-45 minuuttiin! Esimerkiksi jäätelöissä, jotka ovat muuten todella makeita, kannattaa vähentää sokerin määrää.

Pohja

  1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistit reunat kakkuun.
  3. Murskaa vohvelit (jätä 2-3 tuuttia koristeluun) muruksi esimerkiksi blenderissä.
  4. Sulata margariini ja sekoita vohvelimurun sekaan.
  5. Painele vohveliseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.

HUOM! Ohjeessa käytetty 10 cm korkeaa vuokaa. Jos sinulla ei ole yhtä korkeaa vuokaa, valitse halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka tai puolita ohje.

 

Jäätelö

  1. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi ja lisää sekaan kondensoitu kaurajuoma.
  2. Vatkaa kaurakaakaokastike sekä kaurakinuskikastike erikseen kuohkeiksi eri kulhoissa.
  3. Jaa kauravispiseos kaakaovaahdon ja kinuskivaahdon sekaan ja kääntele seokset tasaiseksi.
  4. Kaada kumpaakin jäätelöseosta vuorotellen vuokaan vohvelipohjan päälle (laitoin kaksi kerrosta kumpaakin).
  5. Puolessa välissä täyttöä murskaa kaksi jäätelövohvelia kakun väliin.
  6. Peittele ja laita jäätelökakku pakastimeen yön yli tekeytymään.

 

Koristeet

  1. Juuri ennen koristelua, irrota kakku vuoasta ja laita tarjoiluastialle.
  2. Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Nostele sulaa suklaata lusikalla kakun reunoille ja päälle.
  3. Vatkaa kaurakinuskikastike kuohkeaksi ja pursota se kakun reunoille.
  4. Asettele kakun päälle suklaamunia tai muita koristeita ja vohvelin palasia.
  5. Tarjoile kakku heti!
Kinuski-suklaajäätelökakku Fazer Aito

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Fazer Aito Kaurajuoma Barista

Jälkiruoat

Fazer Aito Kaurakinuskikastike

Jälkiruoat

Fazer Aito Kaurakaakaokastike

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauravispi