Kesälautanen

Kesän luottoruoka on raikasta ja kevyttä mausta tinkimättä. Tässä kesälautasessa yhdistyvät herkullisimmat kesäiset maut, annoksen kruunaa maidoton juustonmakuinen kastike. Yhdistele kauden vihanneksia oman maun mukaan!

Valmistusaika n.30 min

Ainekset (4:lle)

Etikkakurkut ja -retiisit

  • n. 200 g kurkkua
  • n. 100 g retiisiä
  • pieni nippu tilliä
  • 2 rkl sokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 0,5 dl vettä
  • 2 rkl etikkaa

Uusia perunoita

  • n.1 kg uusia perunoita
  • suolaa
  • tilliä

Juustonmakuinen kastike

Lisäksi

  • savulohta tai kasviproteiinia, Fazer Alku Ruokakauraa, kevätsipulia, tilliä ja salaattia

Ohjeet

Valmista ensin etikkakurkut ja -retiisit. Viipaloi kurkut ja retiisit ohuiksi siivuiksi. Sekoita keskenään sokeri ja suola. Sekoita toisessa kulhossa vesi ja etikka. Asettele lasipurkkiin vuorotellen kurkut ja retiisit sekä reilusti sokeri-suola seosta ja tilliä päälle. Kaada lopuksi joukkoon vesi-etikkaseos ja ravista purkkia. Anna tekeytyä kylmässä, kun valmistelet muita aineksia.

Keitä perunat kattilassa suolatussa vedessä reilusti tilliä päällä. Perunoiden koosta riippuen tämä voi viedä 10-20 minuuttia. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja asettele talouspaperi perunoiden päälle imemään kosteutta pois.

Keitä Fazer Alku Ruokakaura ohjeen mukaan.

Keitä kattilassa Fazer Aito juustonmakuinen ja maissitärkkelys kastikkeeksi.

Asettele lautaselle uusia perunoita, Fazer Alku Ruokakauraa, Fazer Aito juustonmakuista kastiketta, lohta tai kasviproteiinia, etikkakurkkuja ja -retiisejä, salaattia, tilliä ja kevätsipulia.

 

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Fazer Aito Kauraruoka Juustonmakuinen